Ce a spus Scripcaru în luna iulie despre platorma Rulmentul și ce spune Coliban acum

Primar nou, proiecte vechi! Deși are câteva săptămâni de când este în fruntea Primăriei Brașov, Allen Coliban pare mai hotărât ca niciodată să ducă la bun sfârșit ideile și proiectele fostului primar George Scripcaru. Unul dintre acestea vizează platforma industrială Rulmentul.
”Concluzia unanimă este că acest spațiu din Brașov este extrem de ofertant și că are un potențial imens de reconversie.
Există deja mai multe propuneri legate de cum îl putem folosi, iar în perioada următoare vom analiza variantele de soluții și de finanțare.
Ție ce ți-ar plăcea să facem aici?”, a comentat primarul Allen Coliban pe pagina sa de facebook, uitând totuși că are canale oficiale unde poate comunica, mai ales că este plătit din bani publici pentru munca sa la Primăria Brașov.
Însă, primarul ”facebook” ar trebui să știe că acest proiect a fost demarat deja George Scripcaru. Ce spunea acesta în iulie 2020.
”„Vineri voi prezenta domnilor consilieri propunerea noastră de transformare a fostei întreprinderi Rulmentul într-o zonă verde de aproape 20 de hectare, la care se vor adăuga funcțiuni de agrement, educative și sportive, astfel încât Rulmentul va deveni cel mai mare parc al Brașovului, având peste 31 de hectare. Specialiștii Băncii Mondiale, cu care noi colaborăm, ne-au prezentat mai multe scenarii, și cred că aceasta este ce mai bună soluție nu doar pentru brașovenii care locuiesc în zona nouă a cartierului Tractorul, ci și pentru ceilalți brașoveni, care vor să se relaxeze într-un parc care dispune de toate facilitățile de agrement. Acest proiect este inclus pe lista de proiecte transmisă la ADR Centru (Agenția de Dezvoltare Regională, n.n.), proiecte pe care intenționăm să le implementăm cu finanțare de la Uniunea Europeană, începând cu 2021. Putem beneficia de o finanțare nerambursabilă de peste 2 milioane de lei, pentru pregătirea documentației necesare realizării acestui parc și cred că ar trebui să accesăm aceste fonduri, pentru a mai scădea din presiunea de pe bugetul local. Cred că acest proiect de regenerare urbană va contribui semnificativ la creșterea calității vieții în orașul nostru și la un mediu mai curat. În paralel, continuăm și cu proiectul de amenajare a unui parc de agrement în locul fostelor platforme de deșeuri din Timiș-Triaj. Odată cu finalizarea acestor lucrări, putem spune că zona de est a orașului devine una dintre cele mai verzi zone ale Brașovului“, declara primarul George Scripcaru cu câteva luni în urmă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: