Ce a spus Ministrul Sănătății în conferința de presă organizată la Brașov (VIDEO)

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit marți cu managerii de spitale din Brașov. De asemenea, a fost organizată și o conferință de presă unde a vorbit pe larg despre unitățile spitalicești din județ.

Vezi mai jos VIDEO cu ce a declarat Ministrului Sănătății, Sorina Pintea!


Sănătatea nu are culoare politică, este unul dintre crezurile social-democraților din România. Și chiar dacă ceea ce face Guvernul PSD este fără precedent, beneficarul este pacientul, nu alegătorul. Dacă anul trecut au fost mărite salariile medicilor și personalului mediu, anul acesta Ministerul Sănătății se concentrează pe investiții, prin urmare bugetul său a crescut cu 84%. Iar acest lucru se vede și la Brașov. Ministrul Sorina Pintea a avut astăzi vizite la Spitalul Clinic Județean de Urgență și la cel din Săcele, redeschis de administrația locală, dar s-a și întâlnit cu managerii unităților sanitare din județ.
Veștile sunt excelente! La Spitalul Județean vom avea o nouă Unitate de Primiri Urgențe, construită și dotată cu bani de la Banca Mondială și Guvern, o investiție de peste 2 milioane de euro. Tot la Județean va fi adus un angiograf nou și va fi înființată o secție de chirurgie cardiovasculară. O promisiune de anul trecut se va materializa și ea, suplimentarea cu 20 de paturi de terapie intensivă, cu dotări asigurate tot de Guvern. Și alte spitale din oraș sau județ vor primi bani pentru a-și achiziționa aparatură modernă.
Este ceea ce am promis, pentru ca românii să fie sănătoși!”, a spus dr. Florin Orțan, senator PSD. 

 

Am promis! Am făcut!

În 2019, Sănătatea primește cu 6 miliarde de lei mai mult decât în 2018. Bugetul Sănătății este de 4,84% din PIB, cel mai mare buget alocat acestui domeniu esențial.
Salariile nete în sănătate:
– medic primar de la 3.203 lei în decembrie 2017 la 9.105 lei;
– medic primar UPU de la 4.199 lei în decembrie 2017 la 9.715 lei;
– medic rezident de la 1.582 lei în decembrie 2017 la 4.152 lei;
– asistent medical grupa 5 de la 1.873 lei în decembrie 2017 la 3.039 lei ”, a spus senatorul Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: