Cât i-a costat pe brașoveni ieri nepurtarea măștii? Peste 25000 de lei!

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

La data de 03 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Totodată, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 163 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

De asemenea, polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.300 de persoane, au verificat peste 200 de mijloace de transport persoane și aproximativ 190 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 272 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 25.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2.650 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 48 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 112 locații, au legitimat peste 130 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 lei. Au fost verificate 6 autovehicule și peste 130 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 17 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 36 locații, au legitimat 45 de persoane, aplicând 5 sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost verificate 45 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: