Cat costa o cursa taxi de la aeroport catre centrul capitalelor

Echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a analizat preturile pentru calatoriile cu taxiul de la aeroport catre centrul orasului pentru 140 de capitale din intreaga lume. Bucuresti se afla pe locul 38 in topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate orasele analizate, iar costul (aprox. 10 EUR) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varsovia sau Tbilisi.

De obicei, cele mai mai preturi din timpul unei calatorii se intalnesc la achizitionarea zborurilor sau a cazarii. Totusi, exista multe cazuri in care costul biletului de avion este mai mic decat cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizam pana in centrul orasului. Expertii momondo au alcatuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine calatorii cu taxiul de la aeroport pentru a ii ajuta pe turistii romani sa isi planifice mai exact bugetul pentru vacante. Au fost incluse si distantele de parcurs, pentru o imagine mai clara a duratei calatoriei si a rezervarilor adiacente.

Cele mai scumpe transferuri de la aeroport

Media pretului pentru calatoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale catre punctele centrale ale oraselor respective este de 25 EUR, iar distanta medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decat cele corespunzatoare capitalei Romaniei: 10 EUR pentru o calatorie de aprox. 16.5 km.

Cea mai scumpa calatorie din lume este cea din aeroportul Narita care se afla la 71.5 de km de centrul orasului Tokyo si costa echivalentul a 200 EUR. In Europa, pretul cel mai mare pentru o calatorie cu taxiul pana in centrul orasului il vor plati turistii care zboara catre Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursa de aproximativ 50 km. Doar cu 10 EUR mai putin vor plati cei care zboara catre Londra sau Monaco.

Top 10 cele mai mari tarife fixe echivalate in Euro pentru calatoriile cu taxiul:

Oraș / Aeroport Distanta pana in centrul orasului Tarif fix
Tokyo / Narita 71.5 km 200 EUR
Oslo 50 km 100 EUR
Reykjavik 49 km 100 EUR
Washington / Dulles 43 km 90 EUR
Monaco / Nice Cote d’Azur 30 km 90 EUR
Londra / Heathrow 27 km 90 EUR
Stockholm / Arlanda 40 km 60 EUR
Berna 12 km 60 EUR
Paris / Charles de Gaulle 30 km 55 EUR
Seoul / Incheon 60 km 50 EUR

Cele mai ieftine transferuri de la aeroport

Conform asteptarilor, orasele din vestul Europei lipsesc din acest clasament, preturile cele mai mici regasindu-se in Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 EUR) si Tunis (3 EUR). Chisinau, capitala vecina, ocupa ultimul loc in clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oras european din acest top dominat de locatii din Africa.

Aeroport Distanta pana in centrul orasului Tarif fix
Tashkent 7 km 2 EUR
Tunis 8 km 3 EUR
Dushanbe 8 km 3 EUR
Kathmandu / Tribhuvan 7 km 4 EUR
Bissau 9 km 4 EUR
Banjul 24 km 4 EUR
Brazzaville 3 km 5 EUR
Tegucigalpa 6 km 5 EUR
Victoria 10 km 5 EUR
Chisinau 13 km 5 EUR

Irina Ryabovol, PR manager pentru Europa de Est in cadrul momondo, comenteaza: „Desigur, distanta nu este intotdeauna factorul cheie in stabilirea preturilor serviciilor de taximetrie. Pentru aproximativ aceeasi distanta in cazul oraselor Bucuresti si Amsterdam, calatorii vor plati tarife cu o diferenta mai mare chiar de 4 ori in cel de-al doilea oras, sau doar jumatate din pretul de acasa atunci cand zboară catre Antananarivo. In ceea ce priveste costul serviciilor raportat la un kilometru, cele mai scumpe aeroporturi din Europa sunt cele din Berna, Luxemburg si Copenhaga. Pentru a economisi, calatorii pot alege sa comande o masina online sau sa se indrepte catre modalitati de transport in comun, precum trenuri sau autobuze. Daca oferta de transport public nu este satisfacatoare, turistii pot oricand sa se grupeze cu alti calatori pentru a imparti o cursa taxi catre centrul orasului.”

In ceea ce priveste transferul de la aeroporturile din Romania, cel mai mare tarif va fi platit de calatorii care aterizeaza pe Aeroportul Mihail Kogalniceanu de langa Constanta: aprox. 17 EUR. Iasi, Timisoara si Sibiu sunt destinatiile catre care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aprox. 4 EUR.

Aeroport Distanta pana in centrul orasului Tarif fix
Bucuresti 16.5 km 10 EUR
Cluj Napoca 9 km 4.5 EUR
Timisoara 10 km 4 EUR
Iasi 8 km 4 EUR
Constanta 26 km 17 EUR
Craiova 7 km 5 EUR
Sibiu 3 km 4 EUR

Nota catre editori

Analiza se bazeaza pe date privind 140 de capitale din intreaga lume si ia in calcul tarifele oficiale ale companiilor de taxi autorizate de aeroporturile care deservesc cel mai mare numar de pasageri din orasele respective. Preturile corespund unei calatorii de la aeroport catre centrul orasului si au ca sursa site-urile oficiale ale aeroporturilor in luna Octombrie 2019. Valorile se pot modifica, iar cursele pot deveni indisponibile.

Imaginile atasate pot fi folosite doar cu scopul de a promova momondo impreuna cu acest articol.

Despre momondo

momondo.ro este un motor de cautare gratuit care compara cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri si inchirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distinctii internationale si a fost recomandat de catre publicatii importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s si The Daily Telegraph. momondo are sediul central in Copenhaga si este prezent pe 30 de piete internationale. Aplicatiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone si Android. momondo este parte din KAYAK, companie din cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: