Cât costă nepurtarea măștii la Brașov. Amenzi de peste 18.000 de lei pentru 325 de persoane

La data de 14 octombrie 2020, echipe mixte formate din polițiști cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Braşov, jandarmi și polițiști locali au verificat modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

Astfel, au fost verificate 171 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, legitimate peste 1.700 de persoane, verificate peste 280 de autovehicule și peste 200 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 325 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de  peste 18.000 lei.

Totodată, polițiștii au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de carantină/izolare, fiind astfel întocmite dosare penale sub aspectul  săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosare instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au efectuat și activități informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară astfel de activităţi de verificare, nu este aplicarea de sancţiuni, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu va fi tolerată nicio abatere a legii.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: