Câștigătorii din Brașov de la clubul de vorbit în public Transilvania Toastmasters Brașov

La scoală, toamna se numără bobocii! La Transilvania Toasmasters Brașov, toamna se numără premiile!

Sâmbătă, în dimineața de 17.10.2020 a avut loc concursul de discursuri umoristice și improvizate, etapa de Arie, în care cei mai buni vorbitori din cluburile Toastmasters din Brașov, Sibiu, Cluj s-au confruntat, pentru a merge în etapa următoare: etapa de divizie! Întrucât ședința a avut loc online, distanțele au fost scurtate cu ajutorul tehnologiei. Membrii Toastmasters au încântat audiența cu discursuri umoristice pregătite în limba română și engleză, iar apoi și-au dovedit eficiența și măiestria în arta improvizației, în cadrul secțiunilor de discursuri improvizate în limba română și engleză.

Concursul a debutat la ora 9:00 cu cei doi concurenți ai discursurilor improvizate în limba engleză. Fiecare dintre ei a primit același subiect, însă concurenții așteptau într-o cameră virtuală. Dificil este să ai prezență de spirit ca în următoarele maximum 2 minute să improvizezi pe loc idei cu ajutorul cărora să convingi audiența să te voteze! Un singur concurent poate accede la următorul nivel, unde vei întâlni cei mai buni vorbitori ai altor concursuri, iar juriul analizează gesturile, vocabularul, topica propozițiilor, inflexiunile vocale plus structura discursului!

La fel de greu este și în cazul discursurilor pregătite în limba română: concurenții trebuie să prezinte un discurs de 5-7 minute cu o structură asemănătoare unui eseu școlar. Diferența stă însă în forța de persuasiune, gesturile care însoțesc prezentarea și care trebuie să fie în concordanță cu mesajul transmis, ironiile fine presărate de-a lungul poveștii trebuie să suscite atenția privitorilor, iar concurentul se străduiește să fixeze cu privirea fiecare dintre privitori, ajungându-le la suflet.

Se analizează fiecare discurs în parte, iar criteriile sunt riguroase, juriul asigurând imparțialitatea și transparența deciziilor. Evident că rolul acestor concursuri este acela de a demonstra exemple de bune practici în vorbitul în public, modele la care începătorii se pot raporta, exemple pe care cei experimentați le pot analiza.

Au câștigat 2 membrii din clubul Transilvania Toastmasters Brașov! Discursurile a doi membri din clubul nostru au reușit să fie atât de apreciate, încât ne vor reprezenta la următorul concurs! Cătălina Moleavin a avut un discurs umoristic plin de haz în care ne-a prezentat pățaniile ei la întâlnirea unui urs pe potecile brașovene. Dan Ursachi ne-a povestit în limba engleză o sumedenie de întâmplări nostime pe care un șofer le experimentează atunci când își parchează mașina într-o zonă în care nu prea sunt… locuri de parcare!

Ne mândrim cu colegii noștri care vor reprezenta clubul Transilvania Toastmasters Brașov și-i felicităm!

Ce este Toastmasters?

Din 1924 Toastmasters Internațional a ajutat mai mult de 4 milioane de oameni ca și tine, din toate colțurile lumii, să devină oratori și leaderi plini de încredere. Toastmasters International este un reper mondial în dezvoltarea abilităților de comunicare și leadership, cu mai mult de 345.000 membri în peste 15.900 cluburi din 142 țări. Această rețea de cluburi, împreună cu programul unic de învățare prin practică, te pot ajuta să scapi de frica de a vorbi în public.

La Toastmasters dobândești abilitățile și încrederea de care ai nevoie pentru a te exprima eficient în orice situație. Fie că ești profesionist, student, părinte sau pensionar, Toastmasters este cea mai eficace, plăcută și convenabilă metodă de a câștiga competenţe de comunicare.

De asemenea, dacă vă doriți un proiect nou de dezvoltare personală, vă invităm să ne fiți alături la următoarele întâlniri virtuale! Căutați numele clubului nostru pe paginile de socializare, urmăriți-ne și veți afla ce evenimente mai pregătim! Ne întâlnim în fiecare miercuri seara, între orele 18:15- 20:00 pe www.zoom.us

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: