Cascadorii râsului în Parlamentul României. Nici măcar PNL nu vrea să-și voteze propriul guvern

Parlamentul României a ajuns locul unde în aceste zile au loc scene de-a dreptul penibile. În rolurile principale sunt mai toți parlamentarii, de la A la Z, care azi vor ceva, mâine altceva. După ce au scăpat de guvernul Dăncilă, liberalii s-au instalat imediat la butoanele țării. Deși după instalare ar fi putut să schimbe soarta alegerilor parlamentare și să organizeze anticipate, guvernul Orban a avut alte priorități, astfel că s-a trezit în luna ianuarie că ar dori să facă acest lucru. Cum au vrut să schimbe regulile în timpul jocului, majoritatea din Parlament a spus STOP și a dat jos guvernul Orban, prin vot.

La scurt timp, președintele Klaus Iohannis a susținut că va numi premier tot pe cel demis, adică pe Ludovic Orban deși, majoritatea din Parlament ar fi susținut pe altcineva. Dacă în urmă cu ceva timp, Iohannis susținea cu tărie că un guvern trebuie format de cei care dețin majoritatea în Parlament, brusc acesta s-a sucit. Culmea este că s-au sucit și liberalii și au anunțat că nu vor susține acest guvern Orban II.

Probabil, Romania va intra in istorie cu primul partid care nu isi voteaza propriul guvern(PNL)si primul partid care isi da jos propriul guvern(PSD).Rămân și câteva luni de incertitudine, de instabilitate doar de dragul anticipatelor. Romania nu mai poate astepta 4-5 luni pana la alegerile la termen pentru Parlament, dar poate sta neguvernata 3-4 luni…

O adevărata logică pentru liberali…

Cât despre USR, acest partid continuă să fie o anexă a PNL care ascultă în continuare de stăpânul Iohannis. PMP nu are prea multă putere, Tăriceanu cu parlamentarii ALDE sunt în ceață, iar Ponta cu formațiunea sa politică tind mai mult spre o alianță de stânga cu PSD.

Incoerență și la PSD. Dacă în primă fază susțineau că vor vota împotriva guvernului Orban, dintr-o dată, luni seara au schimbat macazul. Mai precis, social-democrații își doresc anticipate, la fel ca liberalii. Culmea este că nici ceilalți parlamentari din alte partide nu vor să mai susțină guvernul liberal. Atunci vine întrebarea: cine mai vrea un guvern liberal?

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: