Căsătoriile în aer liber au devenit extrem de populare în rândul brașovenilor

Căsătoriile în aer liber au devenit extrem de populare în rândul brașovenilor. Doar în acest weekend ofițerii de stare civilă vor oficia trei cununii civile în alte spații decât Casa Căsătoriilor.

Iunie a fost prima lună în care s-au putut oficia căsătorii în afara Casei Căsătoriilor, după ce două cupluri au ales să-și unească destinele la sala de evenimente unde avea loc și petrecerea de nuntă, numărul acestora a început să crească.

„Prin hotărâre de Consiliu Local a fost aprobată oficierea căsătoriilor  și în interiorul muzeelor, dar și în aer liber, indiferent dacă acesta este un parc, terasa unui restaurant sau curtea proprie a unuia dintre miri. Oficierea în aer liber se va face, la cererea viitorilor soți, cu aprobarea primarului, doar în interiorul municipiului Brașov, unde SPCLEP are aria de competență teritorială, cu condiția ca locul să fie accesibil și vremea să permită acest lucru

 În momentul depunerii actelor pentru oficierea căsătoriei, cei care vor opta pentru desfășurarea ceremoniei în alt loc din municipiu în afara Casei Căsătoriilor vor completa un formular în care se va indica locul propus pentru oficiere, iar după obținerea acordului primarului, viitorii miri vor trebui să achite și noua taxă de oficiere în afara sediului SPCLEP.

Taxa pentru oficiere în afara Casei Căsătoriilor este de 1.000 de lei. Stabilirea cuantumului acestei taxe a ținut cont și de taxele percepute de alte servicii de evidență a populației, cum ar fi Constanța-1500 lei, Iași – 1.013 lei, Bacău- 1000 lei, Deva-1000 lei, Oradea – 1.000 lei, Avrig- 1.000 lei”,  a menționat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea

„Deși am lansat de puțin timp acest program, deja au fost oficiate în spații deschise două căsătorii, iar în acest weekend vor fi oficiate alte trei. Astfel, vineri, 9 iulie cununia civilă a doi brașoveni va fi oficiată la o sală de evenimente din cartierul Noua, pentru ca sâmbătă, alte două cupluri să se căsătorească la o sală de evenimente din Piața Unirii și la un restaurant din Poiana Brașov. Mi-am propus, având în vedere că vineri voi oficia cununiile de la Casa Căsătoriilor, să oficiez și căsătoria care va avea loc în Noua, astfel încât să le pot spune ,,Casă de piatră!” și brașovenilor care au ales un alt spațiu ca să își unească destinele”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: