Care sunt nemulțumirile brașovenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun?

Multi dintre brasovenii care circula cu mijloacele de transport in comun din municipiu sunt nemultumiti de conditiile oferite de RATBV. Una dintre problemele pe care le intampina calatorii sunt cauzate de cititoarele de card. Mai exact, brasovenii sustin ca atunci cand este foarte aglomerat nu reusesc sa ajunga la validatoare, astfel ca risca amenzi de 10 lei. De asemenea, nici de marirea tarifului la legitimatiile de calatorie nu sunt incantati, mai ales ca nu s-a justificat din punct de vedere al confortului. Abia de cateva saptamani au fost achizitionate cateva autobuze noi, in rest, mijloacele de transport in comun sunt depasite din punct de vedere al vechimii/uzurii. Un alt inconvenient al calatorilor se refera la unele statii din municipiu. Una dintre ele este cea de la Gara Brasov unde se urca multe persoane care vin din afara orasului, dar care nu achizitioneaza legitimatii de calatorie. Cu alte cuvinte, calatoresc fraudulos. Toate aceste nemultumiri au ajuns si la urechea unor consilieri locali care vor ca RATVB sa ia cateva masuri pentru a veni in sprijinul calatorilor.

Am discutat cu brasovenii despre mijloacele de transport in comun. Multi sunt nemultumiti de pretul legitimatiilor de calatorie, dar si de conditiile din autobuze si troleibuze. Una dintre problemele sesizate se refera la cititoarele de card din mijloacele de transport in comun. Oamenii sustin ca din cauza aglomeratiei, de multe ori nu pot ajunge la aparate sa valideze cardurile si pot fi amendati cu 10 lei daca sunt prinsi. Aici cred ca ar trebui ca cei de la RATBV sa aiba in vedere si o mai buna informare a populatiei cu privire la necesitatea validarii cardurilor. Nu ar fi rau sa se explice mai pe larg ca scopul acestora este si de a observa fluxul de calatori si de a eficientiza transportul in comun. Totodata, cetatenii au reclamat si faptul ca in zona garii multe dintre persoane, majoritatea din afara orasului, urca in autobuze fara sa achizitioneze legitimatii de calatorie. De aceea poate nu ar fi rea o colaborare intre controlorii RATBV si politistii locali pentru a stopa acest fenomen”, a spus Marius Bunghiuz, consilier local PSD.

Precizam ca probleme sunt si la panourile care afiseaza orarul mijloacelor de transport in comun. Desi au fost inaugurate cu mult fast si s-a vorbit mult despre eficienta acestora, timpul a demonstrat ca de fapt sunt niste investitii proaste, mai ales ca multe s-au defectat sau arata cu totul altceva decat ar trebui. Partea proasta este ca a trecut putin timp de cand au fost montate. Nici la capitolul intarzieri , RATBV nu sta prea bine.

One thought on “Care sunt nemulțumirile brașovenilor care circulă cu mijloacele de transport în comun?

  • 31 ianuarie 2019 la 19:49
    Permalink

    in pm asta e problema? nu ca nu se respecta programul? ca sunt prea rare, prea putine si prea mici autobuzele? uau

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: