Care este situația reală de la RIAL. Ce au făcut cei din AGA sau CA ?

La sfârșitul anului 2020, prin HCL nr. 531 din 13 noiembrie, la butoanele RIAL Brașov au fost instalați membri AGA useristul Iftime Mihai Ciprian și liberalul Vieriu Costel, doi consilieri locali din noua coaliție PNL-USR. La acea vreme, societatea era cât de cât în regulă, fără probleme mari. Potrivit fostului director, la 1 decembrie 2020, potrivit balanței, la capitolul profit/pierderi se înregistra suma de 11.768,50 lei. De asemenea, în dreptul clienților, exista la debit suma de 10.967.337,23 lei, iar la furnizori, la solduri finale, figurau sumele 139.665,25 lei-debitoare și cu 3.062.775,01 lei creditoare. În același timp, exista la capitolul rezerve suma de 4.136.959,45 lei. Potrivit actualului director, sumele sunt diferite, cu pierderi mari.

Probleme financiare soluționate prin înființarea unui nou post de…director

Întrebarea pentru cei care au controlat societatea este de ce nu s-a folosit rezerva daca tot exista. De asemenea, ce au făcut mai exact reprezentanții AGA pentru a nu se ajunge în situația prezentată zilele trecute, adică la o gaură de peste 7 milioane lei? Precizăm că în martie, prin Hotărârea AGA nr. 01/11-03-2021, în Consiliul de Administrație al RIAL au ajuns Oprea Maria, Gheorghe Alexandru Cosmin și Roxana Cojocea, adică alți meseriași numiți tot politic, cel puțin în cazul ultimilor 2. USR și PNL și-au împărțit CA, câte un membru trimis de fiecare partid. La două luni după instalarea celor 3 ”mușchetari”, USR a venit cu propunerea ca să mai fie înființat încă un post de director, chiar dacă motivau probleme financiare. Ciudat cum pentru o firmă cu probleme, soluția este angajarea unui șef…

Imediat ”resursele umane” ale USR l-au depistat pe un bucureștean, Sorin Jula, pe care l-au adus și instalat director. Acesta a fost și cel care a spus că societatea a ajuns la o pierdere de peste 7 milioane, o sumă total diferită față de cea aruncată în spațiul public de primarul Allen Coliban, care a vorbit într-o conferință de o gaură de 10 milioane.

Totuși, cei din AGA sau cei din CA, ce au făcut pentru a stopa pierderile, în afară de a aduce un director? De ce societatea nu a mai avut lucrări, de ce Primăria Brașov figura cu datorii la aceasta?

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: