Caravana Unirii revine în județul Brașov

Asociația Platforma Unionistă ‘’Acțiunea 2012‟, în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov, vă invită să participați la evenimentul „Caravana Unirii revine în județul Brașov!‟. Evenimentul se va desfășura miercuri, 28 noiembrie, ora 10:30, Parcul Titulescu, (în fața facultății de Drept a Universității Transilvania) și are ca scop atât celebrarea Centenarului Marii Uniri, cât și promovarea reunirii României cu Republica Moldova.
Programul va include:
– Trei galerii expoziționale mobile cu panouri informative ce includ date istorice despre Marea Unire și prezintă, de asemenea, și proiectul „România în 100 de simboluri grafice‟, expoziție adusă de cele trei autobuze personalizate în culorile drapelului național;
–   Colectare de semnături în campania „1 milion pentru Unire”. Cu această ocazie, voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului își dau întâlnire în Brașov, pentru a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru unirea cu R. Moldova când ultima va fi disponibilă.
Caravana Unirii îi așteaptă pe toți iubitorii de istorie și artă, atât pe elevi și studenți cât și pe toți cei care vor sa afle mai multe despre evenimentele petrecute acum 100 de ani.
De la Mica Unire la Marea Unire, de la Iași la Alba Iulia, luăm la pas județ cu județ, regiune istorică cu regiune istorică și strângem semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregirea națională. Semnăm acum pentru un viitor mai bun, împreună!”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.
La eveniment și-au anunțat prezența primarul municipiului Brașov, George Scripcaru și viceprimarul municipiului Brașov, Costel Mihai.
Cu stimă,
Alina Panico
Departamentul Comunicare și Mass Media, Platforma Unionistă ‘’Acțiunea 2012’’

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: