Carantină și amenzi pentru 3 brașoveni care au fentat autoizolarea

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 34 de persoane sunt în carantină și 1.413 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte cu rigurozitate normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 în județul Brașov, solicităm cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” și Poliția Locală au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.
Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 300 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat peste 1.400 de verificări ale persoanelor, precum și la 6 agenți economici, sub aspectul respectării normelor legale aflate în vigoare, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

■ Forțele de ordine au identificat 3 persoane care nu au respectat măsurile de autoizolare, acestea fiind sancționate contravențional cu suma totală de 5.000 de lei (două persoane cu câte 2.000 de lei și una cu 1.000 de lei) și plasate în carantină instituţionalizată, urmând a suporta costurile acesteia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: