Carantină obligatorie pentru cetățenii care vin din mai multe regiuni din Spania

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat ieri lista actualizată a statelor cu risc epidemiologic ridicat, pentru care se aplică măsura carantinei în cazul cetățenilor care sosesc în România din aceste state. Pe această listă a fost introdusă și Spania, însă doar regiunile unde incidența cazurilor noi este mai mare decât în România.

Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:

a) Regiunea Aragon;

b) Regiunea Cataluna;

c) Regiunea Comunidad de Madrid;

d) Insulele Baleare;

e) Țara Bascilor;

f) Regiunea Navarra. 

Art.5 Se aprobă măsura suspendării zborurilor spre și dinspre România, efectuate de operatorii economici din aviație, din țările prevăzute în lista menționată la art.4, cu excepția zborurilor spre și dinspre Regatului Spaniei.

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică și intră în vigoare marți, 18.08.2020, la ora 0:00.

Lista poate fi consultată aici: Lista State cu risc epidemiologic ridicat_17.08.2020

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: