Capriori ținuți în captivitate de un individ din Cața

La data de 19 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov – Serviciul  Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe segmentul prevenirii faptelor de braconaj.

Activitățile specifice  efectuate au  relevat faptul că, în gospodăria unui bărbat în vârstă de 59 din localitatea Cața, era ținute în captivitate, fără autorizare, cinci exemplare mature din specia căpriori, respectiv 3 femele și doi masculi, contrar prevederilor legale.

”Bărbatul a fost sancționat contravențional cu suma de 1000 lei, pentru încălcarea prevederilor art. 23 lit. f din Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.  Exemplarele identificate urmează a fi predate în custodia statului român.Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în vederea stabilirii circumstanțelor în care bărbatul a intrat în posesia animalelor sălbatice”, a spus Gabriela Dinu, purtator de cuvant al IPJ Brasov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: