Canicula afecteaza si traficul feroviar

Canicula afecteaza traficul feroviar si implicit mersul trenurilor. Din cauza temperaturilor foarte mari trenurile circula cu viteza redusa. Călătorii pot afla informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulație de pe site-ul www.cfr.ro.

Compania Națională de Cai Ferate CFR a anunţat, că pînă la sfîrșitul săptămînii, cînd sînt prognozate temperaturi care vor depăși 37 de grade în aer în majoritatea regiunilor, conform informărilor transmise de ANM, se vor lua măsurile speciale pentru desfășurarea traficului feroviar în condiții de siguranță.

 

Pe langa siteul administratorului de transport feroviar www.cfr.ro, călătorii pot consulta și site-urile sau paginile de facebook ale operatorilor de transport feroviar de călători, pentru informatii despre condițiile și măsurile impuse în graficul trenurilor înscrise în circulație.

 

 

 „În această perioadă, personalul de întreținere a infrastructurii feroviare va face revizii suplimentare pe rețea în regiunile aflate sub atenționare de cod galben şi cod portocaliu, prin verificarea directă ale căii, măsurarea și înregistrarea permanenta a evoluției temperaturilor la nivelul șinei, iar în intervalele orare în care temperatura în șină va depăși 50 de grade C, pe trosnoanele unde situația o impune se va reduce viteza de circulație a trenurilor cu 20-30 km/h fata de viteza normală, astfel încît traficul feroviar să se desfășoare în depline condiții de siguranță“

au anunţat,  reprezentanţii companiei.

De asemenea, compania recomandă călătorilor ca înainte de a pleca la drum să solicite informaţii despre orele de sosire și de plecare a trenurilor în stațiile CFR, la casele de bilete ale operatorului de transport de la care a achiziționat sau dorește să achiziționeze bilet.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: