Candidatul independent de la Rupea susține că nu este traseist politic, dar recunoaște că a avut printre atribuții și ”curățenia și înfrumusețarea orașului”

Candidatul ”independent” de la Rupea a transmis pe adresa redacției un drept la replică în urma articolului publicat în Transilvania365 intitulat ”Un candidat la Primăria Rupea care s-a ocupat în trecut de GOSPODĂRIRE COMUNALĂ, postează fotografii cu gunoaiele din oraș…

Dacă doriți să analizați activitatea mea în primărie aveți anexat raportul meu de activitate până la data demisiei mele. De asemenea, vă aduc la cunoștință că ne confruntăm de ani de zile cu problema gunoaielor iar serviciul de Gospodărire Comunală nu are dotarea necesară
pentru a gestiona această situație. În nenumarate rânduri am sesizat conducerea prin referate de necesitate, am dat soluții pentru remedierea și gestionarea responsabilă a colectării diferențiate și depozitarea ilegală a deșeurilor pe raza U.A.T.Oraș Rupea. Din păcate nu au
fost luate în considerare. Pentru serviciile de salubritate de pe raza orașului și a localităților conexe , se plătesc lunar peste 60 000 lei de către U.A.T.Oraș Rupea. În acest an , până în luna iulie 2020 s-au plătit 451900 lei.
Dacă vorbim despre gunoaiele pe care le-am fotografiat, le găsiți tot acolo! Faptul că am fost membru de partid la PNL pana cand acesta s-a unit cu PD-L sau candidând pe listele ALDE acum 4 ani, nu înseamnă traseism. După cum se știe, sunt candidat independent, tocmai datorită sau mai bine zis din cauza faptului că partidele aflate pe rând la guvernare, în coaliții sau la conducerea primăriilor și-au arătat în bună măsură, incompetența și detașarea evidentă față de interesul public real.
Cu stimă,
Ing. Radu Ioan Danciu”, a scris candidatul la Primăria Rupea.

Candidatul Radu Danciu a transmis și raportul de activitate pe 2019 unde este precizat clar că a avut atribuții și pe segmentul ”curățenie și înfrumusețare a orașului”. Vezi Raportul!raport de activitate 2019 in urma demisiei (1)

Acesta susține că orașul Rupea se confruntă de ani cu problema gunoaielor, dar că serviciul de Gospodărire Comunală nu are dotarea necesară pentru a gestiona această situație. Ok, atunci rămâne întrebarea, când vezi că nu se iau măsuri, iar munca ta este în zadar, oare nu este firesc să pleci în altă parte, de ce să te chinui inutil într-un loc unde munca ta nu este apreciată? Pentru că cineva va solicita lămuriri și justificări privind activitatea din acel sector, acolo unde sunt plătiți angajații. Stai un an, doi, trei, dar totuși, dacă accepți situația și te complaci în ea, atunci ai putea fi considerat părtaș la ce s-a întâmplat. Probabil, rupenii ar fi mai interesați să știe și ce salarii s-au încasat în ultimii ani la Serviciul de Gospodărire Comunală, ca să poată aprecia ce s-a făcut și ce nu, nu doar cât s-a cheltuit cu salubritatea.

Pe hârtie, în general totul este bine și frumos, dar realitatea de multe ori este diferită. De asemenea, candidatul susține că trecerea de la un partid la altul nu este ”traseism”. Dar cum se numesc oare politicienii care trec pe la mai multe partide și candidează pe diverse funcții din partea lor? Potrivit DEX, ”Traseismul politic este un fenomen politic care constă în schimbarea de către un politician a partidului politic”.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: