Când se redeschide anul școlar?

Mai multe scenarii sunt luate în calcul pentru redeschiderea anului școlar. Într-o intervenție TV la postul Dig24, ministrul Educației, Monica Anisie a prezentat câteva variante.

”Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm și măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Monica Anisie.

În ceea ce privește varianta ca numărul elevilor în clase să fie redus la 15, pentru a putea exista distanțare între copii, ministrul Educației a răspuns: „Ne gândim. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăutățească situația îmbolnăvirilor”.

Un alt scenariu este ca, în primul rând, să revină la școală elevii din clasele terminale, care au de susținut Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

În ceea ce privește varianta prelungirii anului școlar, Monica Anisie a spus că a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp.

Va exista un calendar al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. Admiterea la facultate se va organiza după examenul de bac. Mai mult decât atât, ministrul Educației a adăugat că a discutat cu omologii ei din țările UE stabilirea unui calendar comun de admitere. În acest mod, elevii care doresc să învețe în străinătate vor putea să se înscrie la facultate.

„Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor” a concluzionat ministrul Educației.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: