Când politicul își bagă coada. Pregătește coaliția debarcarea lui Susanu de la Protecția Consumatorilor?

Se pare că ”oamenii noi” din politică vor să bage de-ai lor și prin instituțiile deconcentrate din Brașov. Dacă la unele instituții este clar nevoie de o schimbare, sunt unele care au mers pe plus cu oamenii aflați la conducere. Este și cazul lui Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional al Protecției Consumatorilor(CRPC) Brașov, printre puținii cu o activitate bună în ultimii ani. Este cel care s-a luat în piept cu greii din Brașov, cel care a amendat administratori și a închis restaurante cunoscute din oraș pentru că igiena lăsa de dorit, iar în cele mai multe cazuri, mâncarea era preparată cu produse expirate. Tot el a avut curajul să se contreze cu reprezentanții administrației locale din Brașov, tocmai pentru că drepturile brașovenilor erau încălcate.

De câteva săptămâni, ”foamea” de funcții și posturi la stat a dus la o adevărată presiune pe Protecția Consumatorilor, tocmai pentru a-l înlătura pe Sorin Susanu de la conducere instituției. De fapt, se încearcă să i se facă ”vânt” pentru a face loc cuiva din coaliția USR-PNL-UDMR, că doar nu va veni vreun expert, nu, totul este pe bază politică. Nicio schimbare, chiar dacă pe facebook se spune altceva.

Numai că, scoaterea din joc a lui Sorin Susanu va fi mai greu de realizat. Omul și-a făcut un nume, are o popularitate, experiență profesională, iar tam-tam-ul pe care l-ar face dacă s-ar încerca schimbarea sa pe cale politică ar avea un ecou național, greu de digerat pentru USR și PNL, având în vedere că liderii acestor formațiuni politice susțin că sunt adepții profesionalismului și vor oameni competenți pe posturi. Să ai unul care își face treaba și să-l zbori de pe funcție, nu este deloc în regulă.

De altfel, mult așteptata depolitizare din România este de fapt o mai mare politizare. Primul pas al Guvernării USR-PNL-UDMR a fost modificarea statutului prefecților și subprefecților, astfel încât toți politrucii să poată deveni demnitari. La Brașov, liderii USR au anunțat deja candidatul pregătit pentru postul de subprefect, un consilier județean, adică un politician fără experiență administrativă. Dar, la ei se poate. Când se întâmpla acest lucru la PSD, pe facebook era tragedie în tabăra useristă, acum, când sunt la putere, totul este permis, totul este posibil.

Ce spune fostul șef al BCCO Brașov

Se pare ca atunci când îți faci datoria, deranjezi. Asa se poate spune despre actualul șef al ANPC Brasov, dl Susanu despre care zvonurile spun ca urmează a fi debarcat. De ce?  Simplu, nu se subordonează intereselor politice ale celor care au preluat acest minister ce gestionează ANPC. Oare aceia care au fost controlați și prinși cu “mâța vopsită” sa fi cerut cu bani… sau doar sa fi cerut, schimbarea lui?! Este simplu de înțeles ca pentru a-ți proteja pe cei ce au investit în campania electorală (și de ce nu, vor mai investi și în alte campanii), trebuie sa aibă un comisar șef, care sa ocrotească anumite interese. Oricum o dăm, observam ca atunci când se ajunge la butoane, contează doar interesele personale și de partid”, a scris pe pagina sa de facebook, Gabriel Florescu, fostul șef de la Crimă Organizată Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: