Când ești de cealaltă parte a p…protestului. Useriștii care ”plângeau” toată ziua pe la ușa lui Scripcaru, iritați când li se solicită informații

Până să ajungă în Consiliul Local, câțiva useriști din Brașov pierdeau timpul pe la Primăria Brașov unde îl abordau pe fostul primar George Scripcaru pentru toate nemulțumirile lor, chiar dacă unele întrebări nu aveau nicio legătură cu instituția. Nu era săptămână să nu fie câte un individ cu un telefon în mână care să-l urmărească pe Scripcaru și să-i adreseze N întrebări. Timpul a trecut, iar mulți dintre ”protestatarii” de serviciu au ajuns în Consiliul Local, Județean sau chiar în Parlament.

Acum, când reprezintă comunitatea și au ajuns consilieri locali sau județeni, ”oamenii noi” din USR nu mai sunt de acord cu întrebările pentru că acum sunt de partea cealaltă a baricadei sau cum ar spune unii, cealaltă parte a p…protestului. Sunt iritați, mai că țipă la tine dacă nu le convine întrebarea și au impresia că ei dețin adevărul absolut. Cu alte cuvinte, dacă nu ești cu ei, automat ești împotriva lor, ești scripcarist, pesedist sau băsist. Însă, nu văd că în ziare la fel au apărut și foștii primari sau consilieri locali atunci când au gafat, indiferent de partid.

Mai mult decât atât, susțin că un consilier local nu trebuie să ofere explicații jurnaliștilor pentru deciziile luate. Deci, cu alte cuvinte, atunci când ei solicitau informații de la primărie, cineva trebuia să fie la cheremul lor, chiar dacă ei nu reprezentau nici măcar presa, ci un grup de oameni, de interese. Acum, când sunt acolo pe funcții, pe banii contribuabililor, li se pare deranjant că ziaristul sau pur și simplu brașoveanul pune întrebări care țin de transparență, de actul administrativ.

Culmea, unii se plâng că își pierd mult timp pe la ședințele Consiliului Local. De parcă i-a trimis cineva cu forța acolo, nu s-au dus de bună voie. Cei care s-au săturat de ședințe, de întrebările presei, sunt liberi să își înainteze demisia, chiar nu este o problemă, vin alții la rând. Probabil că acum înțeleg și ei că lucrurile nu sunt chiar atât de simple cum par când ”protestezi”…

Partea proastă este că au luat din apucăturile administrației vechi, din combinațiile pe care le făceau liderii partidelor în trecut. Nici nu au trecut bine 3 luni de la preluarea mandatului că, la Primăria Brașov s-au făcut angajări peste angajări, s-au adus oamenii de partid în instituție, prietenii sau rudele celor care i-au ajutat în campania electorală, iar numirile din instituțiile subordonate sau autorități s-au făcut POLITIC, la fel ca în trecut. Pe facebook, useriștii spun altceva, dar, realitatea este aceasta și se poate verifica oricând.

editorial scris de

Cristi FLOREA

redactor sef

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: