Campionii României vin la tine în școală

România are nevoie de o redefinire a valorilor, iar modele pentru campionii de mâine sunt sportivii care au obținut performanțe, a afirmat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, la evenimentul de lansare a Programului Național „Campionii României în scoală, liceu și universitate”.

“Am gândit acest proiect, care face parte din programul de guvernare, pentru că  avem cu toții responsabilitatea și datoria să dăm încredere generației tinere, campionilor de mâine. Mulțumesc campionilor olimpici, mondiali și europeni, sportivilor de performanță, pentru implicare”, afirmat ministrul Tineretului și Sportului.

Ministrul Marius Dunca a precizat că programul național va fi dezvoltat în peste 2500 de școli, licee și universități, pentru a promova sportul ”ca expresie a celei mai înalte calități umane”.

La evenimentul desfășurat la Palatul Victoria au participat aproximativ 40 de sportivi de performanță, implicați în acest proiect.

”Sunt onorată că fac parte din acest proiect, pe care l-am gândit avându-mă exemplu. Avem obligația morală să fim alături de Ministerul Tineretului și Sportului și să susținem acest proiect”, a afirmat Elisabeta Lipă, multiplă campioană olimpică la canotaj.

Ivan Patzaichin, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară, a subliniat importanța acestui program pentru încurajarea tinerilor să practice sportul, mai ales a celor din zona rurală: „Vă felicit pentru acest proiect. Și eu am avut modele, un puști de 16 ani, am avut 3 campioni mondiali în sat și am zis dacă ei au ieșit campioni de ce să nu ies și eu, am plecat hotarât să ies campion și n-a fost chiar asa de simplu. Sunt fericit că fac parte din acest proiect, am acceptat din prima clipă,  am și experiență în acest domeniu”

Persoanele interesate de acest program pot accesa www.campioniiromaniei.com, platformă ce prezintă în premieră în România o sursă de informare și promovare a sportivilor români, campioni olimpici, mondiali și europeni.

Pentru promovarea acestui program, au fost create și două spoturi publicitare (radio și TV), cqare vor fi promovate la nivel național cu sprijinul Consiliul Național al Audiovizualului.

Programul are ca obiectiv creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor și tinerilor la activități sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea comportamentelor sociale și cooptarea marilor sportivi în promovarea beneficiilor sportului.

Direcția pentru Sport și Tineret Brașov a inițiat prima activitate din cadrul proiectului „Campionii României în școală, liceu și universitate” la Școala Gimnazială Nr. 30 din Brașov împreună cu domnul Cezar Paul Nica, dublu campion mondial la handbal care le-a vorbit elevilor despre importanța sportului, povestindu-le despre sportul care l-a consacrat, handbalul. Următoarea acțiune îl va aduce în fața elevilor de la Colegiul Național ”Unirea” pe Sterea Constantin, voleibalist român, care a făcut parte din lotul echipei naționale de volei a României, medaliată cu bronz olimpic la Moscova 1980.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: