Campionatul mondial al nervilor șoferilor

Duminică 1 septembrie 2019 a avut loc Campionatul Mondial de Alergare de 50KM. Organizatorii și participanții laudă la superlativ evenimentul: recorduri mondiale, performanțe europene, premiere românești. Chiar dacă fără titluri românești în primele poziții.

Doar că… Există un timid dacă între atâtea superlative. Traseul ales (Livada Poştei – Prefectura Braşov – Teatrul Sică Alexandrescu – Sala Patria – Spitalul CFR – Tribunalul Braşov – Hidromecanica – Biserica de Lemn – Centru Civic – Intersecţia „Trei Alimentare” – Bulevardul 15 Noiembrie – Spitalul Astra – Giratoriu Spitalul Judeţean – Calea Bucureşti – Giratoriu „Poienelor” intersecţie strada Saturn) a paralizat circulația în tot orașul. Nu vorbim de un mic ocol pe următoarea stradă, sau de o întârziere minoră. Vorbim de ocolirea a jumătate de oraș ca să ajungi dinspre Atlanta House spre Bartolomeu și invers. Mureșenilor sufocat, Castelului sufocat, Dobrogeanu-Gherea la fel. Distanțe pe care le parcurgi în 5 minute s-au transformat în jumătăți de oră, jumătăți de rezervoare de carburant, nervi întinși la maximum.

Primăria se va justifica că nu există alte soluții. Dar nici jumătate de oraș paralizat nu e o soluție! Oare nu s-ar putea organiza evenimentele mai în afara orașului? Cei care nu participă la asemenea evenimente nu trebuie pedepsiți pentru asta! Dar dacă Cerbul de Aur a blocat inima Centrului Vechi al Brașovului două săptâmâni, ce mai contează blocarea plămânilor și arterelor încă o zi?!

ADRIAN TATU

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: