Campanie electorală pe bani publici. Cum vor consilierii locali PNL să se implice în ”bugetare participative”

Dacă în alte orașe gen Sibiu sau Cluj, conceptul de ”bugetare participative” s-a introdus de câțiva ani buni și funcționează bine, la Brașov abia a ajuns în Consiliul Local la ultima ședință ordinară din 2019.

Chiar dacă consilierii locali se ”umflă” în pene cu acest proiect, autorul moral al acestui demers este de departe tânărul Mihai Nanu, nicidecum altcineva. Că mai târziu a ajuns la consilierii locali care mândri s-au lipit de el și l-au prezentat în Consiliul Local, este cu totul altceva.

Pe spatele acestui proiect, PNL încearcă să-și facă campanie electorală, deși este vorba despre bani publici, despre o normalitate pe care trebuia să o pună în practică Primăria Brașov, așa cum s-a întâmplat în alte orașe. Că nu nu are cine în administrația locală, că este o echipă foarte slabă, este o altă discuție. Însă, să îi chemi pe brașoveni la sediul partidului să îi informezi despre un proiect al Primăriei Brașov care se derulează pe bani publici, este o mare problemă. Nu este proiectul SRL sau de partid, este al Municipiului.

Astfel, liberalii îi invită pe brașoveni la sediile PNL din oraș unde, să fie ”luminați” de membrii de partid/consilieri. Probabil că liberalii uită că vorbim despre un proiect care se derulează cu bani publici, nu cu banii PNL, iar relații despre proiect ar trebui să ofere Primăria Brașov, de asta deține un aparat de specialitate. Sau poate aleșii PNL vor să se subînțeleagă cum vor fi alocați banii pentru proiecte…cum intervin ei în acest demers.

Eventual, dacă neapărat se dorea o informare corectă a cetățenilor, trebuia o discuție în plen cu toți aleșii locali pentru că este un proiect al Brașovului, nu al PNL. Că a venit propunerea din această direcție este cu totul altceva.

”Program de BUGETARE PARTICIPATIVĂ al Primăriei Municipiului Brașov”, așa scria mare la prezentarea materialului. Ce treabă are PNL?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: