Campanie de informare după starea de urgență și alertă. 900 de reprezentanți media vor bani de la GUVERN

Presa mituită de GUVERNUL ROMÂNIEI!

900 de reprezentanți ai mass-mediei din România au depus cereri pentru a participa la campania de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și la campania de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale. Prin campania derulată de Guvernul României se pun la bătaie 40 de milioane de Euro, o formă mascată de a se oferi bani presei, mai ales că în ședința guvernului de miercuri, s-a solicitat prelungirea termenului de verificare a documentației transmise de jurnaliști cu încă 10 zile. Cum șansele de a ieși din starea de alertă sunt mari, inițierea acestei campaniei nu își mai are rostul, pentru că ce a fost mai greu a trecut. De ce nu a publicat presa materiale informative plătite în perioada stării de urgență și stării de alertă? Care este sensul de a fi derulată o astfel de campanie în iunie? Mai mult decât atât, criteriile pe baza cărora se acordă banii sunt de-a dreptul discriminatorii. De exemplu, dacă o companie deține un ziar de 3 luni, dar are foarte multe accesări, aceasta nu este eligibilă.

Publicația Transilvania365 a refuzat să fie părtașă la această mituire a presei, motiv pentru care nu a aplicat, chiar dacă îndeplinea toate condițiile.

Deși când au mai fost astfel de inițiative legislative mulți jurnaliști cunoscuți au ”sărit” imediat cu declarații că nu sunt de acord cu astfel de ”măsuri” pentru presă, de această dată au tăcut mâlc. Este și cazul jurnalistului Claudiu Pândaru care a reacționat imediat atunci când un parlamentar a propus scutirea jurnaliștilor de la plata impozitului pe venit, chiar dacă pentru firme era, într-adevăr, o măsură bună, mai ales pentru cele mici.  Însă, când ai salariul bunicel, îți convine să reacționezi la orice, chiar dacă nu ai habar care este realitatea legată de presa din orașele mai mici din țară.

 

 

sursa foto: facebook

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: