Campania ”Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc!”

APM Brașov vă informează că vineri, 12 martie a.c, va avea loc lansarea campaniei Vinerea Verde! Stop! Azi, mașina stă pe loc!

Aceasta va fi ziua în care, în fiecare săptămână de acum înainte, vom impulsiona mobilizarea verde, peste tot în țară.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va introduce etapizat un plan de măsuri prin care autoturismele personale să fie înlocuite de biciclete, trotinete electrice, mașini electrice sau mersul pe jos, de cât mai mulți români.

Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier. Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.

Semnalul va fi dat de angajații instituțiilor publice de nivel central și local din România într-o mobilizare fără precedent. Minimum unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal.

Deplasarea verde a angajaților din instituțiile publice va fi completată și de o campanie online prin care oricine poate ADERA la Vinerea Verde personalizându-și poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde).  

 

Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor va promova un set de măsuri pentru a genera o mobilizare verde de masă în fiecare Vinere Verde.

 

Vă așteptăm alături de noi în Vinerea Verde!

 

 

 

Biroul de presă al APM Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: