Cămin studențesc în spate la Aula Universității Transilvania Brașov. Ce spune senatorul Mihail Veștea

Alaltăieri a fost semnat contractul dintre Compania Națională de Investiții și firma care va construi noul cămin studențesc al Universității Transilvania din Brașov. Rectorul Universității, prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan a participat la semnarea contractului care marchează demararea lucrărilor de proiectare și execuție a căminului din spatele Aulei Universității. La eveniment a fost prezent și senatorul Mihail Veștea, cel care a fost până în urmă cu câteva luni și Secretar de Stat la Ministerul Dezvoltării.

Mă bucur că am putut să fiu prezent la semnarea contractului, mai ales că m-am implicat în acest proiect. Brașovul avea nevoie de o astfel de investiție.Vreau să îl felicit pe rectorul prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan pentru ce a reușit să facă la Universitatea Transilvania din Brașov”, a declarat  senatorul Mihail Veștea(PNL).

Pe locul parcării din spatele Aulei va fi ridicat, cu fonduri de la Compania Națională de Investiții, un cămin cu o capacitate de 200 de locuri (100 de camere). Fiecare cameră va avea peste 20 mp, va fi prevăzută cu baie proprie, balcon și va fi echipată cu frigider și mobilier corespunzător. De asemenea, în cămin vor fi spălătorii, chicinete, săli de lectură, un cabinet medical și alte spații multifuncționale. Căminul va avea 6 etaje și o parcare subterană pe două niveluri.

După semnarea contractului, următoarele două luni sunt alocate proiectării și alte 20 de luni, execuției. Astfel, până la finalul anului viitor, Universitatea Transilvania din Brașov va avea un cămin studențesc nou. Valoarea totală a contractului semnat astăzi se ridică la 25 de milioane de lei.

În prezent, Universitatea Transilvania din Brașov deține 13 cămine studențești, cu o capacitate totală de 4234 de locuri. La Universitatea Transilvania învață peste 20.000 de studenți.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: