Camera de Comerț și Industrie Brașov sprijină proiectul ”Prima Tabletă Educațională Românească”

Camera de Comerț și Industrie Brașov sprijină proiectul ”Prima Tabletă Educațională Românească” și vă invită să vă implicați și să contribuiți la dotarea elevilor vulnerabili cu prima tabletă educațională românească, tehnologie necesară atât în această perioadă afectată de pandemia COVID-19, cât și după, pentru completarea educației tradiționale cu educația digitală.

 

Proiectului social ”Prima Tabletă Educațională Românească”, a fost lansat în 12 mai 2020 în cadrul unui eveniment găzduit de Biroul din România al Parlamentului European, având ca obiectiv general Oferirea unui răspuns la faptul că 900.000 de copii nu au frecventat școala online (conform unui studiu IRES) și la nevoia acută de educație digitală de calitate.Site-ul web dedicat proiectului este www.tabletaeducationala.ro.

 

Vă aducem în atenție, în mod special, nevoia de a sprijini un număr 277 elevi vulnerabili din județul Brașov. Copiii au fost identificați de dascălii Teach for Romania, care lucrează direct cu ei și le cunosc nevoile și posibilitățile. Detalii despre clasele beneficiare puteți regăsi în tabelul prezentat la finalul comunicatui. Însă, nevoia este mult mai mare și puteți alege să faceți ca tableta educațională românească să ajungă și la alte grupe/clase care să beneficieze de această tabletă educațională.

 

Proiectul “Prima tabletă educațională românească” pe scurt:

 

Prin contribuția partenerilor din proiect, dintre care menționăm doar câțiva: RoboHub Bucharest- coordonator de proiect, European Movement Romania, Institute for Global Digital Policies, Tabbya, Allview, Winzer și Asociații s-a putut defini rapid un produs tip tabletă extrem de redus ca și cost (vorbim de circa 100 euro/tabletă), instalat cu aplicații și funcțiuni dedicate numai activităților educaționale online, securizat, conectat la Internet (prin cartelele SIM donate de partenerul Telekom).

In acest moment, se lucrează pe tabletele achiziționate de la compania brașoveană Allview, unul dintre actorii cheie ai acestui proiect. Tableta conține un sistem de operare recunoscut și numeroase servicii și aplicații dezvoltate de companii românești sau în cooperare cu dezvoltatori din alte state. Tableta are un sistem de control la distanță, conține instrumente de control parental și este supravegheată pentru a se asigura folosirea sa în scopuri educaționale de către elevii și școlile înrolate în proiect.

 

RoboHub București (prin Asociația E-Civis) este liderul acestui proiect social care, pentru a se extinde, se bazează pe sponsorizări. Orice persoană fizică sau juridică care dorește să asigure accesul la educația online pentru un anume număr de elevi, poate dona către RoboHub pentru ca tableta educațională românească să ajungă la acei copii. Pe lângă dispozitivul primit, beneficiarii primei tablete educaționale românești, împreună cu dascălii, vor beneficia și de cursuri, școală de vară și ghiduri de îndrumare, acțiuni coordonate de echipa Robo-Hub București.

 

Etapele de alocare a donațiilor primite de la sponsori sunt următoarele:

 
  1. Sponsorul ia legătura cu liderul de proiect, RoboHub Bucharest (reprezentat legal prin Asociatia E-Civis e-civis.eu , www.robohub.ai), pentru a încheia contractul de sponsorizare pentru numărul de tablete din clasele sau școlile vizate / identificate de sponsor (fie dintre cele identificate de Teach for Romania, fie din alte surse).
  2. RoboHub achiziționează, configurează, instalează tabletele și conexiunea Internet și le oferă în custodie tabletele educaționale respective în satele/clasele alese de către Sponsor.
  3. Când RoboHub oferă școlii/ dascălului tabletele va menționa numele Sponsorului, iar acesta poate, bineînteles, să participe la acțiunea de înmânare a
  4. Tabletele vor fi predate unui cadru didactic din programul Teach for Romania care se ocupa direct de copiii identificati / sau alt profesor
  5. Cadrul didactic dă, pe baza unui proces verbal, aceste tablete educaționale, parinților elevilor identificați.
  6. La finalul etapei de școală acasă, declanșate de pandemia Covid-19, tabletele educaționale vor fi returnate școlii si folosite pentru predarea la clasă și pentru educație digitală.

 

Daca tabletele sunt donate către o școală care, ulterior, va primi tablete din partea Ministerului Educatiei și Cercetării (MEC), atunci acestea vor fi recuperate de RoboHub si donate unei alte scoli neincluse în planurile MEC. Mentionăm faptul că IRES a estimat că circa 900 000 de elevi din întreaga țară nu au acces la tableta sau laptop conectate la Internet, iar investiția anunțată de MEC se referă la 250.000 elevi.

 

Camera de Comerț și Industrie Brașov vă invită să vă implicați în realizarea acestui proiect social, contactând coordonatorul tehnic al proiectului RoboHub Bucharest – prin doamna Ana-Maria Stancu, președinte al Asociației E-Civis. Date de contact:

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: