Cameră de ascultare pentru copii la Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov

Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a intrat în rândul instanțelor la care există o Cameră specială dedicată ascultării minorilor.

Astfel, începând cu luna noiembrie 2021, funcționează la nivelul instanței un spațiu (parte a biroului președintelui instanței) special amenajat pentru ca minorii care participă la procedurile judiciare desfășurate în fața Tribunalului specializat și a căror ascultare este obligatorie conform dispozițiilor legale sau este apreciată că necesară de completul de judecată să se simtă confortabil, în siguranță și într-un mediu propice deschiderii spre o comunicare reală cu judecătorii.

Camera a fost realizată cu sprijinul Asociației Femeile se Implică din Brașov (președinte doamna Elena Belloiu) și a doamnei avocat  Pamela Diaconu (cea care a facilitat legătura cu Asociația).

De asemenea, la amenajarea spațiului au contribuit doamna psiholog Andreea Meiu, doamna arhitect Ioana Târziu și artist plastic Flaminia Luca, alături de întregul personal al Tribunalului specializat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: