Calculatoare donate elevilor din județul Brașov

Ateliere Fără Frontiere și BNP Paribas Leasing Solutions Romania sprijină elevii din familii fără posibilități materiale din opt localități din România, pe durata suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar, printr-o donație constând în 70 calculatoare recondiționate, în cadrul proiectului Solidaritate pentru educație digitală.

 

Cele 70 de calculatoare recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională al asociației vor facilita activitățile educaționale la distanță desfășurate de unități școlare din județele Ialomița, Iași, Brașov și Dolj, iar odată cu reluarea orelor de curs echipamentele IT vor face parte din dotarea tehnică a laboratoarelor de informatică din aceste școli.

 

Recondiționarea calculatoarelor a fost posibilă prin implicarea BNP Paribas Leasing Solutions, partener al Ateliere Fără Frontiere și care sprijină această inițiativă pentru al doilea an consecutiv.

 

Lionel Piquer, Country Manager BNP Paribas Leasing Solutions a punctat: „În continuarea strategiei sale de CSR, echipa BNP Paribas Leasing Solutions este încântată să își ofere suportul partenerului său Ateliere Fără Frontiere și să sustină astfel educația copiilor dezavantajați din România.”

 

„Continuăm să contribuim la reducerea decalajului informatic în rândul elevilor, mai ales acum când educația implică costuri pe care nu toate familiile și le pot permite. În același timp arătăm grijă față de mediu și oameni întrucât recondiționarea acestor calculatoare a fost realizată de persoane vulnerabile, excluse și marginalizate care se pregătesc pentru integrarea socială și profesională pe piața convențională a muncii.” – a completat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere

 

Proiectul Solidaritate pentru educație digitală se alătură programului de donații de calculatoare demarat de Ateliere Fără Frontiere în anul 2008, până în prezent peste 16.000 de calculatoare recondiționate fiind oferite către școli, organizații non-profit și instituții publice sociale pentru susținerea inițiative locale ai căror beneficiari sunt tineri și copii.

 

Calculatoarele care vor fi folosite pentru participarea la cursurile online au ajuns la începutul acestei săptămâni la Liceul Special Moldova Târgu Frumos și Asociația Glasul Vieții din județul Iași, Școala Gimnazială Crizbav și Școala Gimnazială nr. 5 Săcele din județul Brașov, Liceul Tehnologic Țăndărei din județul Ialomița, Centrul de Plasament Periș din județul Ilfov, Școala Gimnazială Sadova din județul Dolj și la Școala Gimnazială „Roman Ialomițeanul” Axintele din județul Ialomița.

 

 

###

 

 

Despre BNP Paribas Leasing Solutions

Ca lider european în domeniul finanţării activelor, BNP Paribas Leasing Solutions susţine creşterea

clienţilor şi a partenerilor săi, oferind soluţii de finanţare pentru echipamentele lor profesionale.

BNP Paribas Leasing Solutions oferă companiilor fexibilitatea de care au nevoie pentru a-şi menţine

competitivitatea şi pentru a creşte într-un mod durabil.

 

Cei 3500 de experit sustin cresterea clientilor si partenerilor si in 2019 am finantat 345,000 de proiecte pentru un volum total de 14,1 miliarde de euro în 18 ţări, în Europa, dar şi în China, Statele Unite şi Canada. Pentru mai multe informații vizitați www.leasingsolutions.bnpparibas.ro/

 

 

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație non-profit pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

 

Ateliere Fără Frontiere a creat 3 întreprinderi sociale de inserție prin activitatea economică – reconect, remesh și ferma bio&co, în care oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare. www.atelierefarafrontiere.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: