Călătoriți în Cipru? Va trebui să vă autoizolați 14 zile

Datorită evoluției pandemiei de coronavirus în România, autoritățile cipriote au încadrat România în țările din categoria C, ai căror cetățeni trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile după intrarea în R. Cipru. Această condiție este valabilă și pentru cetățenii străini care vin din România în R. Cipru sau care fac escală în România, înainte de a zbura în R. Cipru. Măsura se aplică cu începere din data de 23 iulie.

Rămân valabile în continuare, restul cerințelor pentru a putea călători în Republica Cipru: cetățenii români trebuie să prezinte obligatoriu un test de coronavirus negativ (în limba engleză), efectuat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Ministerul adjunct al Turismului a pus la dispoziția călătorilor portalul www.cyprusflightpass.gov.cy pe care trebuie să se înregistreze orice persoană dorește să călătorească în R. Cipru. Pașii de urmat: completarea electronică unui chestionar COVID, introducerea datelor de zbor și introducerea rezultatului testului COVID. Odată aceste operațiuni încheiate este generată o autorizație electronică de călătorie. Aceasta trebuie prezentată la îmbarcare/aterizare.
Din data de 13 iulie autoritățile cipriote au decis aplicarea unei amenzi de 300 de euro tuturor pasagerilor care aterizează pe cele două aeroporturi (Larnaca și Pafos) fără să aibă asupra lor, autorizația de călătorie completată corect (Cyprusflightpass). Trebuie completată online, nu de mână. Personalul din aeroport (ofițeri de poliție de la imigrări, alți oficiali din aeroport) are dreptul de a amenda pe loc pe oricine încalcă această regulă. În plus, toți cei care vin fără autorizația de călătorie vor fi testați de coronavirus în aeroport, contra unui cost de 60 euro/test. Persoanele care dau declarații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: