Cadrele medicale din spitalele județene din Sibiu și Brașov vor opera pe noul elicopter SMURD.

Capacitatea de intervenție în situații de urgență va crește semnificativ în urma unei Hotărâri de Guvern. Medicii și asistenți medicali SMURD, dar și Unitățile de Primiri Urgențe din spitalele județene din Sibiu și Brașov vor opera pe noul elicopter SMURD.

„Spitalul Județean din Sibiu va putea participa, prin medicii și asistenții de la UPU-SMURD, la activitatea noilor elicoptere operate de Inspectoratul General de Aviație, în mod deosebit în zonele montane, ca urmare a deciziei pe care am adoptat-o astăzi în Guvern.
 Practic, astăzi s-a aprobat lista operatorilor medicali și cea a unităților colaboratoare pentru elicoptere, iar Spitalul Județean din Sibiu a fost inclus, alături de Spitalul Județean de Urgență Brașov, în vederea operării unui nou elicopter care va fi amplasat în localitatea Victoria.
 Mulțumesc, în numele comunității sibiene, premierului Florin Cîţu pentru receptivitate și ministrului Afacerilor Interne (în subordinea căruia se află Inspectoratul General de Aviație) pentru susținerea inițiativei. Am încredere că, asociat eforturilor Consiliului Județean Sibiu, gestul nostru de azi, din Guvern, va însemna servicii mai bune pentru sibieni.” –  a declarat Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook
„De astăzi, asistență medicală aeriană de urgență mai rapidă pentru sibieni.
Guvernul tocmai a adoptat o hotărâre pentru desemnarea operatorilor medicali și a unităților colaboratoare pentru elicopterele aflate în administrarea Inspectoratului General de Aviație, din subordinea MAI.
Am solicitat în sedința de Guvern și s-a aprobat ca în rândul acelor unități spitalicești care sunt colaboratoare pentru echipajul noului punct de operare al elicopter SMURD pentru intervenții rapide în urgențe medicale să fie adăugat și Spitalul Clinic de Urgență Sibiu.
Concret, asta înseamnă că pentru oamenii din Sibiu și Brașov, care vor fi deserviți de acest nou punct de intervenție, crește în mod semnificativ capacitatea de intervenție în situații de urgență și se reduce semnificativ timpul în care poate sosi ajutorul necesar.” – a precizat Dan Barna pe pagina sa de Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: