Cadou la început de an pentru brașoveni: Cresc tarifele la biletele și abonamentele pe mijloacele de transport în comun

Calatorii mai scumpe cu mijloacele de transport in comun din Brasov. Nici bine nu au iesit pe strazile din muncipiu primele autobuze asamblate de turci ca Primaria Brasov si RATBV s-au si gandit la o surpriza pentru brasoveni chiar pentru inceput de 2019.

De la începutul anului viitor intră în vigoare noul Plan tarifar pentru transportul public de persoane efectuat de RATBV S.A. pe traseele din Municipiul Brașov, plan tarifar ce are în vedere influențele economice înregistrate în ultimii ani la nivel național, respectiv evoluția prețurilor la toate produsele și serviciile de care depinde activitatea societății. De menționat că ultimele modificări de tarife la transportul public de călători au avut loc în municipiul Brașov în urmă cu șase ani (ianuarie 2013) pentru bilete și în urmă cu trei ani (ianuarie 2016) pentru abonamente. Astfel, de la 1 ianuarie 2019, prețul unui abonament lunar pe toate liniile va fi de 85 de lei, iar prețul unei călătorii va fi de 2,5 lei. Vor fi modificate și tarifele pentru călătorii care beneficiază de diverse reduceri, astfel că, de exemplu, prețul unui pachet de două călătorii pentru pensionari va fi de 2,5 lei. Noile tarife vor fi afișate la toate punctele de vânzare și pe site-ul societății, respectiv www.ratbv.ro. Prețul biletului contravențional va rămâne 60 de lei, însă noul Plan tarifar include și un nou titlu, respectiv cel de ”Bilet cu suprataxă pentru nevalidare abonament – 10 lei”.

Precizam ca la fiecare eveniment important ce tine de RATBV isi face aparitia si primarul George Scripcaru. De asemenea, pe toate autobuzele este inscriptionat Primaria Brasov. In aceasta situatie, primarul ar trebui sa-si asume si partile negative, nu sa apara doar la poze cu autobuzele noi.

” Conducerea societății RATBV S.A. îi roagă pe toți clienții săi să manifeste înțelegere față de aceste modificări de tarife și precizează că, în actualul context economic, ele sunt obligatorii pentru a putea menține și crește calitatea serviciului de transport public de călători în municipiul Brașov. De asemenea, conducerea societății îi asigură pe toți clienții săi că a amânat cât de mult s-a putut momentul aplicării acestor modificări de tarife, însă acum trebuie implementată această măsură, așa cum s-a întâmplat de ceva vreme și în alte orașe similare Brașovului (Timișoara, Cluj, Iași, Ploiești, Oradea, Arad etc.)”, au spus reprezentantii RATBV.

Acestia au uitat insa sa spuna ca in orasele mentionate mai sus a fost reinoit parcul auto de mai multe ori in ultimii ani, cetatenii avand si conditii de transport. De exemplu Clujul achizitioneaza pentru a doua oara autobuze electrice, in timp ce Brasovul nu a cumparat niciodata. Abia luna asta au ajuns pe strazile din municipiu cateva autobuze noi asamblate in Turcia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: