Cacealmaua primarului Coliban în ce privește parcările din Brașov. Indiferent cine le administrează, ele rămân cu plată

Indiferent cine administrează parcările din Brașov, tot se vor plăti, iar locurile rămân aceleași.

Ce câștigă brașovenii în urma rezilierii contractului cu P&P? Doar gratuitate DUMINICA, nimic mai mult!

Pentru brașoveni, schimbarea celui care administrează parcările din Brașov este aproape egală cu zero, fără avantaje. Tamtamul făcut de primarul exmatriculat Coliban este egal cu zero pentru cetățenii municipiului. Acesta recunoaște într-o postare că ”Da, parcările rămân cu plată. Vom începe procedurile legale pentru a avea un interval de tarifare de la 08.00-20.00 și de Luni până Sâmbătă”. Cu alte cuvinte, singurul câștig al brașovenilor este ziua de duminică, când, oricum, ori se odihnesc acasă, ori ies la plimbare de multe ori fără mașini.

Faza cu taxarea pe timp de noapte, oricum era o utopie. Câți brașoveni își lăsau mașina pe timp de noapte pe locurile administrate de P&P? Majoritatea brașovenilor au locuri plătite în zona domiciliului.

Mai mult ar câștiga turiștii care vin în weekend, nicidecum brașovenii. S-a creat o falsă idee în rândul opiniei publice că se urmărește rezolvarea problemei parcărilor din Brașov. Total fals!

Mai mult decât atât, primarul susține că banii vor veni la BUGETUL LOCAL, dar nu spune că prin administrare, vor fi și cheltuieli cum ar fi infrastructura, dar și angajații necesari pentru administrarea locurilor de parcare. Vin toți banii la Primăria Brașov, dar din acea sumă se achită salarii, se investesc bani în parcometre și altele necesare funcționării acestora în bune condiții. În prezent, administrația locală încasa bani fără să facă nimic. Deci clar este o mare diferență pe care primarul Coliban nu vrea să o explice brașovenilor, acesta le ”povestește” seară de seară doar ce consideră că este în avantajul său.

Nu este exclus ca subiectul să fi fost pregătit din timp pentru a fi aruncat pe ”piață” chiar de către primarul Allen Coliban, doar pentru a puncta la capitolul imagine. Doar că, brașovenii nu au înțeles că, indiferent cine va prelua parcările, tot vor scoate bani din buzunar, ceea ce înseamnă că această ”gălăgie” făcută de useriști pe facebook este egală cu zero.

Nu trebuie uitat faptul că firma P&P a făcut niște investiții în ultimele luni. Este clar că nu vor ceda ușor și vor ataca contractul în instanță. Au mai făcut acest lucru și au câștigat în primă fază. Dacă vor solicita anularea hotărârii Consiliului Local care prevedere rezilierea contractului, iar magistrații vor fi de acord, atunci va exista o mare problemă pentru Primăria Brașov. În primul rând, firma va putea administra parcările în continuare, iar procesul s-ar putea intinde pe câțiva ani, timp în care firma va taxa pentru locurile de parcare. De asemenea, există și varianta ca la final firma să câștige procesul, astfel că Primăria va fi bună de plată. Cine va plăti? Tot brașovenii! Numai că atunci, vina va fi împărțită între fostul care a dat parcările unei firme și actualul care a reziliat contractul.

 

One thought on “Cacealmaua primarului Coliban în ce privește parcările din Brașov. Indiferent cine le administrează, ele rămân cu plată

  • 8 mai 2021 la 13:25
    Permalink

    Sa nu uitam totusi ca acest contract pagubos pentru cetateni a fost incheiat de Primarie pe cand la conducerea acesteia se afla fostul Primar ; si apoi ,nu se astepta nimeni ca parcarea sa devina gratuita in tot orasul ! De asemenea,nu se poate sti care sint avantajele si dezavantajele financiare pentru Primarie pana cand nu se face o simulare cu posibilele cheltuieli si veniturile preconizate ; daca aceasta firma a supravietuit atatia ani ,probabil ca incasarile erau mai mult decat multumitoare iar redeventa achitata Primariei era destul de mica ;revoltator este faptul ca incepand cu noul contract firma a pus parcometre dealungul unor bulevarde si strazi din cartiere,cum ar fi ,de exemplu pe bulevardul Valea Cetatii si strada Tampei unde parcheaza predominant cei care locuiesc in blocurile din zona ;

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: