Ca la raliu prin Sânpetru…Minor la volanul unei mașini neînmatriculate

La data de 16 septembrie 2020, în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, care se deplasa pe VO1K, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, nerespectând semnificația semnalelor de oprire efectuate de către polițiști, astfel încât s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, reușindu-se oprirea acestuia pe raza localității Sânpetru, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr, în vârstă de 17 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cadrele de poliție au stabilit faptul că autoturismul, ce avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare eliberate de către autoritățile din Franța, are cartea verde expirată, neavând astfel drept de circulație pe teritoriul României.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul este cercetat într-o altă cauză penală pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal și  “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: