Bune practici de trasee tematice prezentate de Județul Brașov în a doua întâlnire de lucru din cadrul proiectului Interreg Europe „Thematic Trail Trigger”

În perioada 20-21 martie 2019, are loc întâlnirea reprezentanților partenerilor proiectului Thematic Trail Trigger – ThreeT, întâlnire găzduită de partenerul de proiect Județul Brașov, la Hotel Kolping.

 

Proiectul ThreeT, care se desfășoară în perioada Iunie 2018 – Noiembrie 2022, este centrat pe principiul sustenabilității turismului cultural și eco-turismului (Axa prioritară 4 a programului) și are ca obiectiv creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din județ, prin dezvoltarea unor politici publice de:

accesibilitate și mobilitate nemotorizată (trasee de ciclism, hicking etc.);

protecție a patrimoniului natural;

dezvoltare economico-socială locală rezultată din ecoturism.

 

Aceste soluții vor permite creșterea atractivității și competitivității diferitelor locuri, în timp ce ridică din punct de vedere economic întreaga regiune printr-o legătură sinergică între locații și oameni, reducând impactul direct și indirect asupra mediului, promovând fluxurile turistice în perioadele din afara sezonului.

 

Pentru a aborda această provocare comună, experiențele parteneriatului privind modalitățile de accesibilitate, îmbunătățind conectivitatea pe un singur traseu tematic și consolidând cunoștințele locale și comunicarea vor fi documentate și analizate în comun.

 

Astfel, astăzi la Brașov cei opt parteneri ai proiectului Provincia Livorno ca lider de proiect (Italia), Regiunea Toscana (Italia), Consiliul Regional al Finlandei Centrale, Autoritatea de Planificare din Malta, Județul Kujawsko Pomorskie (Polonia), Guvernul Local al Insulei Tenerife, Administrația Guvernamentală din Județul Vas (Ungaria), Organizația de Management Regional Hessen Central (Germania) –  prezintă bunele practici din fiecare regiune.

 

Județul Brașov alături de cei mai relevați și activi partenerii locali a identificat 4 astfel de bune practici și anume:

Rețeaua traseelor eco-turistice din Poarta Carpaților (Moieciu)

  Traseele tematice din Parcul Național Piatra Craiului

Traseul care conectează Centrul Istoric și Cetatea Râșnov 

 Rețeaua de trasee de drumeție și biciclete din Colinele Transilvaniei

 

 

În decursul anului 2019 partenerii proiectului vor vizita reciproc bunele practici sugerate. Aceste experiențe (bune practici) vor alimenta Platfoma de Învățare a Policilor Publice din cadrul ProgramulUI INTERREG EUROPE – o bază de date accesibilă tuturor.

 

Ziua de mâine, 21.03.2019, este dedicată lucrărilor Comitetului director al proiectului pentru a discuta aspecte legate de implementarea proiectului conform graficului stabilit și sarcinilor asumate de fiecare partener în cererea de finanțare depusă.

 

Proiectul are o valoare totală de 1.892.764,00 euro, din care bugetul alocat pentru Județul Brașov este de 184.512,00 euro, buget suportat în proporție de 85% (156.834,35 euro) de către Uniunea Europeană, 13% (23.986,43 euro) de către Statul Român prin M.D.R.A.P. și 2% (3.690,22 euro) – contribuție proprie a Județului Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: