București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre cele mai poluate orașe europene cu NO2

1810 Euro sunt banii pierduți anual de fiecare român din cauza costurilor poluării aerului asupra sănătății!!!

Aceasta este concluzia celui mai recent studiu demarat de compania europeană de cercetare CE Delft. Mai mult decât atât, țara noastră ocupă trei poziții din primele cinci la nivel european în topul poluării cu NO2, emisii produse în special de mașinile vechi și de cele diesel. Alarmant este faptul că București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre cele mai poluate orașe europene cu substanța clasificată drept cancerigen de mare risc.

Conform organizației Observatorul Român de Sănătate, capitala României este orașul cel mai afectat dintre 432 orașe europene de costurile cauzate de impactul poluării aerului asupra sănătății. în Europa doar Londra depășește Bucureștiul în privința costurilor sociale legate de problemele de sănătate cauzate de poluarea aerului.

”Bucureștiul este orașul cel mai afectat dintre 432 orașe europene de costurile cauzate de impactul poluării aerului asupra sănătății!
În cercetare au fost incluse și 21 de orașe românești și detalii despre fiecare dintre ele puteți găsi pe www.cleanair4health.eu
 În afară de București, cele mai afectate orașe românești sunt Timișoara, Brașov și Cluj. Cel mai puțin afectate sunt Bistrița și Alba Iulia.
1810 Euro sunt banii pierduți anual de fiecare român din cauza costurilor poluării aerului asupra sănătății.
‼️ Foarte îngrijorător este topul poluării cu NO2, unde România ocupă 3 poziții din primele 5 la nivel european. București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre cele mai poluate orașe europene cu NO2 (substanță clasificată drept cancerigen de mare risc de Organizația Mondială a Sănătății)
Datele provin din cel mai mare studiu european realizat până în acest moment (CE Delft, comisionat de Alianța Europeană de Sănătate Publică).
❓ Ce se poate face pentru a îmbunătăți situația? Rezolvarea marilor probleme legate de transport în centrele urbane și rețele extinse de monitorizare a calității aerului.
Aerul pe care-l respirăm ne afectează pe fiecare: tineri sau bătrâni, bogați sau săraci, muncitori sau pensionari.” este mesajul Organizației Observatorul Român de Sănătate.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: