Brunch cu degustare de produse locale de la Asociația Gastro Local din Vama Buzăului

Consiliul Județean Brașov vă invită la un brunch cu degustare de produse locale de la Asociația Gastro Local din Vama Buzăului.
Totul se desfășoară în cadrul unui Laborator verde – ”Picnic urban – People and Planet” în loc de Parcare, parte din proiectul ”People and Planet: A Common Destiny”, implementat de Consiliul Județean Brașov și finanțat prin programul DEAR.
Evenimentul are loc sâmbătă, 11 septembrie, de la orele 11:00, în cadrul acțiunii cuprinse în Forumul Orașelor Verzi – Street Delivery.
„Am gândit un loc de relaxare, un spațiu de întâlnire și de socializare al brașovenilor.
Picnicul urban – People&Planet se bazează pe direcţia ”Farm to Fork” a UE, care urmărește consumul responsabil de alimente, lanțul scurt de aprovizionare și folosirea produselor locale, ceea ce conduce la dezvoltarea unei economii responsabile și la un comportament protectiv cu mediu al cetățenilor.
Îi vom familiariza pe brașoveni cu conceptul de Puncte Gastronomice Locale, cel mai dezvoltat în Județul Brașov, care presupune crearea unor experiențe culinare reale, sigure și inedite pentru turiștii care ajung în mediile rurale, de punere în valoare a patrimoniului cultural gastronomic al unei regiuni.
Este o modalitate de creare a unei sinergii comunitare și a unui model de socializare rurală în jurul actului gastronomic, oferind posibilitatea vizitatorilor să servească o masă cu produse tradiționale românești la gospodarii locali, în zona în care își petrec vacanța, într-o atmosferă rustică, dar cu respectarea normelor de igienă.”, au scris reprezentații Consiliului Județean Brașov pe pagina de facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: