British Documentary poposeste la Brasov pentru a doua oara

In perioada 12 octombrie – 23 noiembrie Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov va găzdui cea de-a doua ediție a proiectului British Documentary, organizat de British Council. Șase filme documentare vor fi prezentate publicului, în fiecare seară de joi, începând cu ora 18.30. Filmele sunt subtitrate în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Documentarele prezentate în această ediție explorează teme foarte diverse și fac parte din colecția producțiilor nominalizate sau premiate la prestigiosul festival de film documentar din Marea Britanie, Grierson „British Documentary Awards”, care promovează și premiază cei mai buni realizatori de documentare din Regatul Unit și din alte țări.

Cea de-a doua ediție a British Documentary la Brașov va fi deschisă în data de 12 octombrie cu un documentar fabulos, despre poeții și scriitorii care au luptat în bătălia de la Somme din 1916 („Războiul cuvintelor: Soldaţii-poeţi de la Somme”).  Documentarul este narat de actorul Michael Sheen și are chiar propria aplicație de VR (realitate virtuală). Aplicația gratuită „War Of Words VR” este o experiență poetică animată ce folosește realitatea virtuală pentru a te duce înapoi în anul 1916, într-o stare de spirit foarte bine surprisă în controversatul poem al lui Siegfried Sassoon, „Sărutul”. Aplicația este realizată în parteneriat cu BBC Arts și este disponibilă pentru Android, iPhone și iPad.

„Preţul suprem” este un documentar care urmărește evoluția Mişcării Pro-Democrație din Nigeria, in timp ce „Dreamcatcher” reprezintă o adevărată lecție de supraviețuire care pune în evidență tăria caracterului uman, iar „20.000 zile pe Pământ” îl aduce în prim-plan pe muzicianul și starul internațional, Nick Cave și povestea creației sale artistice.

Seria de documentare se va termina cu un scurtmetraj de excepție – „Străinul de pe pod, un documentar tulburător care pune în prim-plan interacțiunea umană și impactul enorm al unui gest de bunătate.

 

British Documentary  este unul dintre cele mai longevive și populare proiecte ale Consiliului Britanic din Romania, care a debutat în 2010. Pe parcursul celor şase ediții, filmele British Documentary au fost difuzate la București, Constanța, Cluj-Napoca, Galați, Iași, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Reghin, Târgu-Mureș, Braşov, Piatra Neamţ şi alte oraşe din România.
British Documentary, ediția a II-a, se desfășoară în Brașov în parteneriat cu Asociația culturală ARTBURG și cu Centrul Multicultural al Universității Transilvania.

 

Programul proiecțiilor și detalii despre filme sunt disponibile pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro) și pe paginile de facebook ale partenerilor locali.

 

PROGRAM

12 octombrie, ora 18.30

Războiul cuvintelor: soldaţii-poeţi de la somme / War of words: Soldier-Poets of the Somme  (89 min.)

19 octombrie, ora 18.30

Preţul suprem / The Supreme Price (75 min.)

26 octombrie, ora 18.30

Dreamcatcher (104 min.)

9 noiembrie, ora 18.30

20.000 de zile pe pământ / 20,000 Days on Earth (97 min.)

16 noiembrie, ora 18.30

George Blake – spionul de top al Moscovei / George Blake – Masterspy of Moscow (88 min.)

23 noiembrie, ora 18.30
“Străinul de pe pod” / The stranger on the Bridge (46 min.)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: