Brașovul va primi o finanțare nerambursabilă pentru un nou centru destinat copiilor vulnerabili, amenajat în parteneriat cu UNICEF

Proiectul de amenajare a unui nou centru social destinat copiilor aflați în situații de risc, din municipiul Brașov, a fost aprobat spre finanțare prin Mecanismul Norvegian și al Spațiului Economic Europen. Proiectul va fi pus în aplicare de Primăria municipiului Brașov în parteneriat cu UNICEF, ca urmare a unei inițiative a viceprimarului Costel Mihai. Centrul, care va fi realizat printr-o finanțare de tip non-competitiv din fonduri norvegiene, este al doilea de acest tip, după cel existent în Astra, la Școala gimnazială nr. 3.

„Am fost contactat de doamna Viorica Ștefan, reprezentanta UNICEF în România, alături de care am gândit și a inițiat acest nou centru pentru copiii în situații de risc Brașov. Dânsa ne-a adus la cunoștință că proiectul nostru a fost aprobat, iar în următoarea perioadă vom semna și contractul de finanțare, astfel încât să ne apucăm de lucru pentru amenajarea centrului social“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Proiectul presupune înființarea unui Centru zi pentru copiii aflați în situații de vulnerabilitate și pentru familiile lor, unde aceștia să primească un pachet minim de servicii sociale, educaționale și medicale, și în funcție de nevoile identificate, și servicii de specialitate. Centrul de zi va funcționa în subordinea Direcției de Asistență Socială Brașov și va oferi activități precum cele de asistență socială, medicală și educațională. Centrul va avea un coordinator, asistent social, asistent medical comunitar, psiholog, educator, kinetoterapeut și personal administrare sisteme informatice.

Acest proiect, desfășurat în parteneriat cu UNICEF, vine după ce viceprimarul Brașovului, Costel Mihai, a stabilit o legătură de lucru cu organiziația internațională, Brașovul fiind prezent, anul trecut, și la Children Friendly Summit de la Koln (Summit-ul Orașelor „prietenoase“ cu copiii), ca singură comunitate din România invitată să ia parte.

 „Acest proiect este unul aflat pe lista celor pe care le vom pune în aplicare, astfel încât să îndeplinim criteriile pentru a primi titlul de «Oraș prieten al copiilor». Ne-am propus încă de anii trecuți să transformăm Brașovul într-un oraș deschis către copii, care să le ofere celor mici condiții cât mai bune de creștere și de dezvoltare. De altfel, în urma summit-ului UNICEF  la care am participat în luna octombrie la Koln, am adoptat, alături de alte orașe din Europa și din lume, un document-manifest prin care ne-am asumat să venim cu rezultate concrete, suspenabile și pe criterii măsurabile, în ceea ce privește susținerea copiilor. Consider că acest proiect, prin care vom crea un nou centru pentru copiii vulnerabili și familiile lor, este un pas important în această direcție. Cred că prin participarea activă a copiilor, în conformitate cu vârsta, la viața comunității, putem elimina discriminarea, putem oferi servicii de calitate pentru cei mici în domeniile educației timpurii, sănătății și nutriției și, nu în ultimul rând, le putem da șansa să se bucure de viața de familie, de joacă, de timp liber“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: