Brașovul va avea din 2021 aproximativ 100 de taxiuri ecologice

Autoritățile locale își doresc ca din ce în ce mai multe persoane să utilizeze transportul ecologic.  Din 2021 aproximativ 100 de taxiuri ecologice vor circula prin Brașov.

,,Având în vedere programul Municipalității de a transforma transportul din Brașov într-unul prietenos cu mediu, pe lângă mijloacele de transport în comun electrice achiziționate sau în curs de achiziție și cele instalarea celor 20 de stații electrice, Primăria Brașov va implementa o serie de măsuri pentru a crește numărul celor care utilizează transportul ecologic, inclusiv a celor care asigură activitatea de taximetrie. Astfel, lansăm astăzi în dezbatere publică modificările la regulamentul privind desfășurarea activității de taximetrie, inclusiv obligativitatea firmelor de taximetrie de a își înlocui o parte din parcul auto pe care îl dețin cu mijloace de transport ecologice. În perioada următoare, toți cei interesați vor putea să vină cu propuneri de îmbunătățire a acestui act normativ. Prin modificările aduse, începând cu anul 2021 vom avea în Brașov aproximativ 100 de taxiuri ecologice, iar din 2023 vor fi minim 225 de astfel de taxiuri”, a declarat primarul George Scripcaru, la începutul ședinței Consiliului Local.
În acest moment, din cele 1.426 de taxiuri înregistrate în municipiul Brașov, unul singur este electric și 33 sunt hibride.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: