Brașovul, unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și cel mai poluat din România

Și cu George Scripcaru, dar și cu Allen Coliban, Municipiul Brașov rămâne în topul celor mai poluate orașe din Europa, însă și cel mai poluat oraș din România.

Orașele din România și Europa sunt într-o urgență a poluanților din aer, care pun în pericol sănătatea populației din marile aglomerări europene.
Agenția Europeană de Mediu a analizat calitatea aerului din 323 de orașe europene. Conform datelor oficiale, Brașovul apare ca unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și cel mai poluat din România, fiind plasat pe locul 273 în statistica Agenției Europene de Mediu.În aceeași analiză, Bucureștiul ocupă locul 263, iar Timișoara poziția 267. Statistica a luat în calcul concentrațiile de pulberi numite PM 2,5, particule care au cel mai mare impact negativ asupra sănătății noastre și care provoacă grave probleme pulmonare și cardiace.
Administrațiile locale trebuie să înțeleagă urgența în care ne găsim❗
Cheia viitorului vieții sănătoase stă în mâinile autorităților locale, care trebuie să vină cu o viziune urbană capabilă să reducă concentrațiile poluanților din aer.Suntem în faza în care Planurile Integrate de Calitate a Aerului trebuie să fie analizate și implementate de toate orașele afectate în această situație.
Subiectul este deja în atenția Comisiei Europene, care a deschis o procedură de infringement împotriva României pe această temă. Însă, dincolo de proceduri sau sancțiuni europene, rămâne problema aerului pe care populația din aceste orașe îl respiră zi de zi. Pentru această cauză, care ne privește pe toți, aerul din orașele României trebuie să fie subiect de dezbatere pentru comunitățile locale împreună cu autoritățile centrale și cu toți cei care au un rol în găsirea soluțiilor. Cred că dacă înțelegem că schimbarea trebuie să fie de la cum ne deplasăm fiecare spre locul de muncă, la cum ne depozităm sau separăm deșeurile acasă și până la cum ne curățăm fiecare arteră din oraș, vom putea să respirăm sănătate, nu boală”, a scris pe pagina de facebook Ionuț Banciu, Secretar de Stat în Ministerul Mediului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: