Brașovul se află în cod portocaliu de vijelii puternice, grindină și averse torențiale

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi un cod portocaliu, valabil de joi 05 august, ora 12:00  până vineri, 06 august, ora 06:00.

Potrivit meteorologilor, 22 de județe, inclusiv Brașovul vor fi afectate de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale. 

La început în Banat, Crișana, Maramureș, iar după-amiaza și noaptea mai ales în Transilvania, Oltenia, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare meteorologică potrivit căreia de vineri 06 august, ora 10:00 până sâmbătă, 07 august, ora 10:00 în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: