Brașovul, sărac în activități dedicate CENTENARULUI-100 de ani de la Marea Unire

Consilierii locali PSD sunt nemultumiti de activitatea Primariei Brasov in ce priveste programul de activitati dedicate CENTENARULUI.

”La un scurt sondaj pe care l-am făcut în ultima perioadă am aflat că brașovenii nu știu cu exactitate programul de activități specifice marcării acestui moment important – 100 de ani de la Marea Unire.

În viziunea noastră, a Grupului de consilieri locali ai PSD, Primăria Municipiului Brașov trebuia să lanseze, dacă nu avea idei, cel mai târziu de la începutul anului, o dezbatere publică. Ar fi trebuit ca, împreună, instituții importante din Brașov, să gândească un program de evenimente. Dacă Agenția Metropolitană ar fi făcut o astfel de invitație Universității Transilvania, Direcției Județene de Cultură, Consiliului Județean, Muzeului de Istorie, lucrurile ar fi fost clare.

Suntem de acord că evenimentul major al acestui an a fost Festivalul Cerbul de Aur, însă acesta i se datorează, în primul rând Televiziunii Române și finanțării pe care aceste eveniment a primit-o de la Guvernul României.

Așteptăm ca, până la sfârșitului anului, Primăria Brașov să îi anunțe pe locuitorii orașului despre evenimente demne de Centenar. Nu doar cu obișnuitele adunări în Piața Unirii, sau în Piața Sfatului. Iar faptul că, la propunerea consilierilor PSD, Primăria a decis, în sfârșit, să aprindă luminile de sărbătoare mai devreme de 6 decembrie, tot nu e o celebrare a Unirii de la 1918. Nu ajunge, ca de 1 Decembrie, de Ziua Națională, să deschizi Târgul de Crăciun. Așteptăm acum , pe final de an, un proiect dedicat anului Centenar. Mi-ar fi plăcut să particip la cât mai multe evenimente care să promoveze  tradițiile brașovene. În calitatea mea de june tânăr, aș fi vrut să văd așa ceva. Brașovenii se așteptau la mai multe evenimente, așa cum au loc în alte orașe mari. De exemplu, ne putem folosi de Junii Brașovului. Pentru aceștia, am solicitat un buget mai mare în 2018, dar nu am primit bani în plus, ci, exact sumele de anul trecut. Am avut chiar o propunere din partea grupului de consilieri PSD pentru alocarea unor sume pentru achiziționarea sau confecționarea unor costume de juni”, a spus Costel Chicus, consilier local PSD.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: