Brașovul ”repetent” la transportul public local. Ce mijloace de transport în comun sunt pe străzile din Cluj (FOTO)

Dacă Brașovul abia se chinuie să cumpere autobuze asamblate in Turcia, alte orașe din țară se gândesc deja la metrou. Bineinteles, asta după ce au achiziționat deja autobuze electrice. Este și cazul Clujului care acum cumpără pentru a doua oară autobuze electrice, tocmai pentru a reduce poluarea în oraș.

Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca anunță punerea în circulație, începând de astăzi, 28 noiembrie 2018, a 30 de autobuze noi tip Mercedes-Benz Conecto. Alte 30 de autobuze Mercedes, cu aceleași dotări de ultimă generație, vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie.De la începutul anului 2018 au mai fost puse în circulație în orașul nostru 11 autobuze electrice Solaris și 15 autobuze articulate Mercedes de 18 metri lungime”, au spus reprezentanții Primăriei Cluj.

Tot în acest sens în Cluj sunt și tramvaie. Cum stau bine la capitolul transport în comun și au un management de calitate, clujenii se gândesc acum chiar la metrou. Un astfel de proiect privind construirea unei linii de metrou a fost deja pe masa consilierilor locali. Cu alte cuvinte, primarul Emil Boc are și idei, dar este și bun manager.

Luna trecută, în cadrul Galei Asociațiilor Municipiilor din România desfășurată la Ateneul Român, Primăria Cluj-Napoca a câștigat premiul de Excelență în sistemul de transport public și mobilitate.Acest premiu reflectă preocuparea municipalității pentru îmbunătățirea transportului în comun din Cluj-Napoca, consolidarea de surse de finanțare pentru investiții semnificative în sector, utilizarea noilor tehnologii, siguranța călătorilor și creșterea standardelor în ceea ce privește mobilitatea urbană în general.

La Cluj si Sibiu cetățenii decid care sunt prioritățile în orașele lor prin ”bugetară participativă”. La Brașov, totul a rămas în urmă…ca și cum orașul nici nu ar avea primar.

Primăria Cluj-Napoca și Compania de transport public Cluj-Napoca au pus miercuri în circulație 30 de autobuze noi tip Mercedes-Benz achiziționate din fonduri locale, naționale și europene si nu din împrumuturi. Cand vom beneficia la Brasov de transport în comun la acest standard? Sper ca nu vom aștepta foarte mult“, a postat pe facebook liberalul Gheorghe Ialomiteanu, care a facut trimitere clara la managementul defectuos al primarului George Scripcaru.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: