Brașovul repetent la colectare selectivă. Cum arată pubelele în alte orașe din România (FOTO)

Oare primarul Allen Coliban a auzit de colectare selectivă ? Știe că Brașovul este printre cele mai poluate orașe din Europa?

Că a fost condus orașul de George Scripcaru, că este condus acum de Allen Coliban, colectarea selectivă se face la Brașov tot la mișto, ca multe alte lucruri.

Sunt orașe din țară unde colectarea selectivă a gunoiului se face de ani buni într-un mod civilizat, cu infrastructura necesară. La Brașov, de foarte multă vreme, zac prin apropierea ghenelor de gunoi aceste ”clopote” pentru plastic și hârtie, doar atât, că sticla o poți arunca la grămadă, ce mai contează, gunoi să fie, încasări pentru firmă și, cam atât. Partea proastă este că nici cu aceste ”clopote” nu știe prea multă lume ce se întâmplă, dacă sunt duse hârtia și plasticul undeva sau ajung…tot la grămadă.

În timp ce în centrul orașului Brașov vedem astfel de pubele, chipurile pentru colectare selectivă, în multe orașe din România, unele chiar foarte mici comparativ cu Brașovul, sunt pubele speciale unde locuitorii pot arunca selectiv gunoiul având zonă pentru plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, dar și deșeuri menajere. O diferență de la cer la pământ, mai ales că vorbim de Brașov, un oraș cu pretenții europene. Cum nici fostul primarul nu a fost interesat prea mult de acest aspect, se pare că nici actualul primar nu vede ce pubele au alți primari din țară și panaramele care sunt la Brașov.

Sunt organizate tot felul de conferințe fără sens, dezbateri, dar lucrurile concrete care țin până la urmă de poluare, nu sunt luate în serios la Brașov. Culmea, Municipiul este unul dintre cele mai poluate din Europa și România.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: