Brașovul lăsat de izbeliște de Guvernarea PNL!

Președintele executiv al PSD Brașov, Marian Rasaliu atrage atenția că spitalul regional Brașov nu se regăsește pe lista investițiilor eligibile cu fonduri europene publicată de Ministerul Fondurilor Europene în draftul Programului Operațional Sănătate 2021-2027.

“Deși construirea Spitalului Regional Brașov ar trebui să se regăsească pe lista investițiilor eligibile cu fonduri europene, proiectul a fost sărit din schemă de Guvernul PNL. Brașovul pierde o șansă importantă pentru acest proiect vital. Dacă reprezentanții PNL, inclusiv parlamentarii liberali, ar fi fost interesați de județ, ar fi luptat pentru ca acest spital să fie prins printre investițiile eligibile. Dezinteresul lor pentru comunitate se vede încă o dată. Se pare că liderii PNL din Brașov nu contează deloc la București, nu au niciun cuvânt de spus, merg la colegii lor din Guvern doar în vizită și pentru poze”, susține Marian Rasaliu.

Aceste este de părere că dezinteresul administrației liberale pentru sănătate se vede și din starea unităților medicale din Brașov. De curând, reprezentanții DSP au propus reorganizarea spitalelor. Unele se închid, altele se mută dintr-o parte în alta.

“Gradul insuficient de integrare a serviciilor medicale, situația neclară a unor clădiri și terenuri unde funcționează unitățile spitalicești, sume uriașe plătite pentru chirii, sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate din Brașov. Toate acestea și din cauza unui management slab al Consiliului Județean Brașov, în subordinea căruia sunt aceste spitale. Să nu uităm că la conducerea județului au fost doar conducători de la PNL. De ce nu au rezolvat aceste probleme până acum? A trebuit să vină criza provocată de COVID-19 ca să scoată la lumină dezastrul din spitalele brașovene, dar și să fie publicate în presă imagini cu mizeria și igrasia din unitățile medicale. Din păcate, administrația liberală din Brașov nu a înțeles că sănătatea este prioritară, nu pozele pe care le fac conducătorii instituției prin spitale. Locuitorii acestui județ plătesc taxe și impozite pentru ca atunci când au probleme medicale să fie tratați corespunzător, nu să ajungă să fie internați oameni bolnavi de plămâni în imobile pline de igrasie. Acesta este respectul pe care îl arată liberalii cetățenilor din județ!”, mai spune Marian Rasaliu.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: