Brașovul, din ce în ce mai urât din cauza dezvoltării imobiliare haotice. Mall-ul, cireașa de pe tort

Da, ne-am săturat de scris despre dezvoltarea haotică din Brașov, despre blocurile care sunt ridicate printre case, despre complexurile rezidențiale care răsar pe vârf de munte, despre combinațiile imobiliare cu zi penal care se tot derulează de mulți ani în municipiu. Din păcate, vedem noi, presa, dar nici aici nu putem vorbi despre toți jurnaliștii. Instituțiile abilitate se fac că muncesc, pentru că până în prezent nimeni nu a fost ”umflat” de procurori pentru distrugerea unui oraș întreg. Deja cetățuia nu se mai vede din cauza blocurilor care au apărut ca ciupercile după ploaie. Pădurile au fost tăiate, buldozerele au taiat dealurile din Șchei, centrul civic va fi sufocat de mall, iar locurile de parcare se dau pe ochi frumoși. Sute de brașoveni așteaptă de ani buni locuri de parcare lângă blocuri, dar nu sunt…În schimb se amenajează locuri noi pentru dezvoltatorii imobiliari pentru că Primăria Brașov le dă voie acestora să construiască și dacă nu au locuri de parcare. Sunt zeci de exemple în oraș. Mai mult, le concesionează terenul PUBLIC, doar ca dezvoltatorilor să le fie bine. Licitație? Nu, nu există așa ceva. Oamenii simpli se bat în continuare pe puținele locuri din oraș, în timp ce dezvoltatorii le primesc gratis. Oare cât costă totul în realitate? Cine verifică aceste combinații? Nimeni, pentru că se pare că și cei care ar trebui să vegheze la respectarea legii sunt acaparați de ”tentaculele imobiliare”.

În schimb îi vedem pe cei din conducerea orașului că ies în presă cu declarații prin care susțin că vor să găsească soluții pentru stoparea dezvoltării imobiliare haotice. Cum sau de ce nu s-au gândit la acest lucru înainte să se construiască cartiere întregi de blocuri. Unde sunt grădinițele, unde sunt școlile, cu ce au gândit autoritățile locale când au oferit autorizații pe bandă rulantă? Ce vor face copiii care locuiesc în aceste zone?

Să nu mai spunem cum tot centrul orașului a fost acaparat de politicieni care derulează afaceri după afaceri, totul după ce au tras sforile necesare prin…primarie. I-a deranjat cineva în toți acești ani? Nu!

Cine plătește această notă de plată? Desigur, tot brașovenii…

Pe zi ce trece văd tot mai mulți oameni nemulțumiți de atitudinea celor care ne conduc, în special de cea a primarul Scripcaru. Știe toată lumea că nimic nu se face în oraș fără ca primarul să știe. Poate că este timpul ca brașovenii să se revolte și din cauza dezvoltării urbane haotice. Oare acesta nu este un motiv pentru ca brașovenii să-și strige nemulțumirea în stradă? Oare numai legile justiției contează, aerul pe care îl respirăm trebuie neglijat? Ce le oferim copiilor noștri, beton în loc de pădure și parcuri? Vrem să fie sclavii beizadelelor politicienilor? Cam asta se va întâmpla dacă nu se ia atitudine.

 

 

editorial scris de Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: