Brașovul are nevoie de o strategie de dezvoltare pe următorii 20 de ani, susține deputatul Tudor Benga

Brașovul are nevoie de o strategie de dezvoltare pe următorii 20 de ani, susține deputatul Tudor Benga care spune că, în contextul în care la nivel central se discută tot mai des despre Strategia teritorială a României, este nevoie și la nivel local de un astfel de document bazat pe principii clare și coerente.

Am realizat un mic sondaj pe rețelele de socializare, întrebarea fiind dacă, din punctul de vedere al cetățeanului, există o viziune și o strategie pe termen lung pentru Brașov. Aproximativ 40% din cei peste 600 de respondenți au spus că nu. Consider că este cazul să deschidem acest subiect și la nivel local, pentru că sunt mai multe subiecte despre care nu se discută în mod real, ci doar formal. Brașovul este într-o competiție cu județe precum Timișoara, Cluj sau Iași, iar fără o viziune coerentă, în baza căreia să fie făcute unele proiecte, riscăm să rămânem în urmă”, a declarat Tudor Benga.

Acest subiect a fost supus atenției publice de deputatul brașovean în contextul în care, la Comisia de Administrație Publică a Camerei Deputaților, în cursul săptămânii trecute, au fost analizate două proiecte de lege privind strategia teritorială – unul referitor la înființarea Comisiei „România 2040”, iar celălalt privind Strategia Teritorială a României.
Deputatul Tudor Benga face apel la brașoveni să se înscrie ca observatori la Referendum
Deputatul USR Brașov, Tudor Benga, face un apel la brașoveni să se înscrie ca observatori la „Referendumul pentru familie” din perioada 6 – 7 octombrie 2018. Solicitarea parlamentarului brașovean vine după ce Guvernul a anunțat că, pentru acest referendum, este dezactivat sistemul de monitorizare electronică a prezenței la vot.

Nu referendumul în sine este o problemă, și nici modul în care este pusă întrebarea pe buletinele de vot. Dezactivarea sistemului electronic de monitorizare a prezenței oamenilor la vot – care este un gest deliberat al PSD, din punctul meu de vedere – este, însă o mare problemă. Discutăm despre un partid aflat la guvernare, condus de o persoană condamnată definitiv pentru fraudă electorală la un referendum. Pe ultima sută de metri, Guvernul reprezentat de acest partid emite o ordonanță de urgență ce dezactivează instrumentul prin care se putea preveni genul acesta de fraudă. Au  existat apeluri repetate din partea societății civile, care a solicitat menținerea acestui sistem. Fără succes, însă. În aceste condiții, facem un apel la cetățeni să se înscrie pentru a monitoriza votul. Avem nevoie fie de delegați din partea USR, fie de oameni care să se înscrie ca observatori, pe platforma fiecarevot.ro, astfel încât să ne asigurăm că integritatea votului este cât se poate de clară. Indiferent dacă suntem sau nu cu referendumul și indiferent care sunt opțiunile cetățenilor, cel mai important este să nu existe suspiciuni asupra rezultatelor acestui scrutin”, a declarat deputatul Tudor Benga.

Pe de altă parte, deputatul consideră că Referendumul este o modalitate prin care PSD încearcă să distragă atenția de la problemele importante prin care trece România în această perioadă:

Cred că acest referendum este, mai mult decât orice, o perdea de fum pe care Liviu Dragnea o folosește pentru a distrage atenția de la problemele importante, cum sunt pesta porcină, dezastrul din infrastructură sau problemele cu bugetul de stat. De asemenea, vor să distragă atenția și de la scandalul intern din PSD, care macină țara și ne arată că acolo nu este decât o reglare de conturi”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: