Brașovul are 3 ani la dispoziție să implementeze măsurile necesare pentru a primi titulatura de oraș prietenos cu copiii

Primarul Allen Coliban și Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, au semnat ieri, 23 iulie, „Memorandumul de înţelegere între Municipiul Brașov și Reprezentanța UNICEF în România privind participarea Municipiului Brașov la Iniţiativa Localități Prietene ale Copiilor“

Acest memorandumul este o componentă a parteneriatului în vederea implementării proiectului „Asigurarea incluziunii sociale – ruperea cercului vicios al excluziunii în cazul copiilor celor mai vulnerabili”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, parteneriat aprobat prin Hotărârea  Consiliului Local nr. 324/2021.

Potrivit acestui memorandum, Brașovul are 3 ani la dispoziție să implementeze măsurile și procedurile necesare pentru a primi titulatura de oraș prietenos cu copiii.

Un al doilea obiectiv al acestui parteneriat, dintre Municipalitate și UNICEF, este construirea unui centru de incluziune socială pentru copiii vulnerabili.

,,În primul rând Brașovul este unul dintre primele orașe din România care devine partener într-un astfel de program, iar acest program se suprapune cu strategia noastră de a deveni un oraș prietenos pentru familii tinere, pentru a atrage profesioniști, care să se mute în Brașov, obiectivul nostru este să devenim un oraș al familiei. Este foarte important să devenim, totodată, un oraș prietenos pentru copiii noștri și mă bucură faptul că un partener de talia UNICEF-ului este alături de noi în acest proiect, pentru a ne transfera, a ne ajuta, a ne oferi consultanță în diverse măsuri, pentru a implementa un astfel de obiectiv. Este important, totodată, să arătăm deschidere către cei mai tineri cetățeni ai Brașovului, pentru că doar așa putem construi pe termen mediu și lung o democrație solidă și o comunitate solidă. Faptul că astăzi am semnat acest memorandum este un prim pas în direcția deschiderii administrației locale către decizii participative și pentru copii, și ne propunem ca împreună cu UNICEF să alcătuim acel Consiliu al Copiilor, ales pe baze democratice, pe care să îl avem alături de noi în deciziile pe care le vom lua pentru oraș și pentru viitorul comun”, a declarat primarul Allen Coliban la semnarea contractului.

Potrivit primarului, obiectivul principal este de a implica elevii și tinerii în luarea deciziilor, astfel încât deciziile pe care Municipalitatea le va lua să se facă și în interesul acestor categorii de vârstă.

După semnarea acestui document, autoritățile locale i-au invitat pe reprezentanții UNICEF să participe la evenimentul „Tânăr sau piticot, vă arăt că și eu pot!, organizat de Direcția de Asistență Socială Brașov în parteneriat cu Oaki Junior, la care au participat copii cu dizabilități şi copii aflaţi în situaţii vulnerabile din comunitatea brașoveană.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: