Brasovul AR TREBUI sa ia lectii. Care este cel mai frumos centru istoric din tara?

Cel mai frumos centru istoric din tara nu se afla la Cluj, Bucuresti sau Brasov, ci la…Oradea.  Asa cum publicatia Transilvania365 a mentionat in nenumarate randuri, conducatorii orasului de la poalele Tampei ar avea multe de invatat de la primarul din Oradea.  Aici cladirile vechi din centru nu sunt la un pas de prabusire.  Din contra, ele rivalizeaza cu institutii din marile capitale europene.  Insa, pentru toate aceste lucruri trebuie sa ai oameni buni pregatiti si sa vrei. Desi Oradea nu are potentialul Brasovului, angajatii administratiei locale au facut, cu siguranta, diferenta.

Business Magazine a facut o radiografie a celor mai frumoase centre istorice din tara, iar, din pacate, Brasovul nu a primit nota de trecere.

“Primarii din Bucureşti, Cluj şi Braşov ar trebui să dea un telefon primarului din Oradea şi să-l întrebe cum a reuşit să transforme piaţa Unirii din Oradea, piaţa centrală a oraşului pe modelul celor din Viena sau Budapesta. Cu bani europeni, transformarea este uimitoare iar pozele nu pot cuprinde frumuseţea. Trebuie să fii acolo.

 Braşovul, renumit pentru Centrul său istoric are majoritatea clădirilor vechi la un pas de prăbuşire. Primarul George Scripcaru nu a reuşit să găsească o soluţie până acum. A schimbat de câteva ori pavelele din Piaţa Sfatului, a montat nişte stâlpi de iluminat şi gata” se arata in materialul publicat pe www.businessmagazin.ro.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: