Brașovul ar avea 105 cazuri confirmate de COVID-19. Autoritățile centrale și locale continuă să ascundă datele exacte

Un jurnalist independent a publicat lista cazurilor confirmate de COVID-19, pe județe. Așa cum se vede și pe hartă, Brașovul figurează cu 105 cazuri. Precizăm că aceste date nu sunt oferite de autoritățile din România, pentru că acestea nu au înțeles nici acum că populația trebuie să rămână informată, nu cum vor ei, ci cum este corect. Noi, cei din presă, nu putem oferi informații așa cum au făcut cei din Grupul de Comunicare Strategic care a publicat date despre persoane decedate la câteva zile după ce s-a întâmplat acest lucru…De ce vor guvernanții să ascundă datele privind numărul infectaților cu virusul COVID-19 pe județe…doar ei pot explica.

”Publicăm acum informațiile pe care le ascunde statul român despre distribuția geografică a cazurilor confirmate de COVID-19.

Suceava: 665
București+Ilfov: 539
Constanța: 111
Arad: 110
Brașov: 105
Timișoara: 98
Neamț: 94
Cluj: 90

Vezi restul pe harta → https://coronavirus.casajurnalistului.ro

Observăm din prima două focare majore la Suceava și București, concentrații de cazuri spre punctele de intrare în țară, Muntenia aproape neatinsă (în afară de Capitală) și Harghita cu un total incredibil de 0 cazuri.

Informațiile detaliate au fost obținute de jurnalistul independent Victor Ilie. Le punem integral la dispoziția colegilor din presa locală: https://docs.google.com/…/1TafrOhj0AivTvTgNUGett6gEzn7m4mO…/
(date deschise pentru 01.04.2020, ora 18.00)

Considerăm că informațiile corecte și complete contribuie la calmul și colaborarea populației. Sperăm că autoritățile vor relua publicarea oficială a acestor date.

Transparența nu e o vulnerabilitate, ci baza încrederii între stat și cetățean”, scrie jurnalistul de la Casa Jurnalistului.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: